Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Bild: «Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ»

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από Εβραίους στη Γερμανία για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ επίθεση εξαπέλυσαν και τα γερμανικά ΜΜΕ με χαρακτηριστικότατο παράδειγμα τον τίτλο της Bild: «Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ».
«Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία» τονίζει η γερμανική εφημερίδα

Το δημοσίευμα επιτίθεται και στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη αναφέροντας: «Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, εκδότης μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».
Για τον Γιώργο Καρατζαφέρη αναφέρει: «Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι «είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες». Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές».
Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν, στο εν λόγω δημοσίευμα, εκφράζει τη λύπη του δηλώνοντας: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση».
Διαβάστε περισσότερα:
Πηγή: iefimerida