Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κρίση όχι μόνο στα βρωμερά PIGS του Νότου, αλλά και στα σαλόνια!

Συναγωνίστηκαν σε δουλοπρέπεια και ενδοτισμό οι εκπρόσωποι των συγκροτούντων την κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων (και τα δεκανίκια αυτών), όλες αυτές τις μέρες στη Βουλή, για να δικαιολογήσουν την ψήφο εμπιστοσύνης   στη νέα κυβέρνηση.  Κι ήταν τόσο απορροφημένοι στο θεάρεστο έργο τους, πώς θα δώσουν τα διαπιστευτήρια τους  στον νέο «Μεσσία», ώστε δεν αντελήφθησαν τι είχε συντελεστεί  τα τελευταία 24ωρα στην Ευρώπη. Κι όχι μόνο στα βρωμερά PIGS του Νότου, αλλά και στα σαλόνια , στις χώρες – μπουτίκ της Ευρώπης, όπως το Βέλγιο και η Αυστρία που η κρίση χτυπά την πόρτα τους.

Δεν άκουσα κανένα από τους εθνοπατέρες να σημειώνει  το γεγονός, ως απόδειξη του ότι δεν μπορεί να φταίνε για όλα οι τεμπέληδες οι Έλληνες, οι αραχτοί στον ήλιο με τη … φραπεδιά τους. Κάτι άλλο φταίει που η Ευρωζώνη καταρρέει.  Δεν άκουσα από κανένα να απαιτεί συγνώμη από όλους αυτούς τους ειδήμονες που όχι μόνο εξευτέλισαν ένα λαό, μια χώρα, αλλά και την εξαθλίωσαν, στο όνομα του ευρώ και της ευρωζώνης. Κανένα δεν άκουσα να τους θέτει προ των ευθυνών τους για τα αποτυχημένα μέτρα που απαίτησαν να εφαρμοστούν στη χώρα  τα δύο τελευταία χρόνια. Αντί να χρησιμοποιήσουν ως ισχυρό επιχείρημα απέναντι στους δανειστές τα συνεχιζόμενα παιχνίδια των αγορών που τώρα βουλιάζουν ολόκληρη την ευρωζώνη,  ακολούθησαν τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Της πλήρους υποταγής και των απειλών στους βουλευτές και τον ελληνικό λαό.  Κάθε ψήφος στην κυβέρνηση είναι  απόφαση να μείνει η χώρα στην Eυρωζώνη, είπε ο Λ. Παπαδήμος και  κανένας δεν τον ρώτησε «σε ποια ευρωζώνη, αυτή που καταρρέει; Μέχρι πότε οι Έλληνες θα υφίστανται ταπεινώσεις και εξευτελισμούς άνευ αποτελέσματος, σ’ ένα παιχνίδι χαμένο εκ των προτέρων»;  Τι έχει να πει ο ταλαντούχος και έμπειρος κ. Παπαδήμος για όλα αυτά, πέραν του να επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία του προκατόχου του;

Όσο για το ιερατείο των Βρυξελών, είναι μια άλλη φαιδρή ιστορία. Η Ευρώπη καταρρέει και αυτοί … χτενίζονται. Η πρώτη τους έννοια ήταν να αναβάλουν το Eurogroup για την 6η δόση, μέχρι να πειστεί ο Σαμαράς και να υπογράψει τη δήλωση!  Λες και μέσα σ’ αυτό το μακελειό, με την κυβέρνηση Παπαδήμου να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης, έχει κάποια αξία η υπογραφή Σαμαρά.
Είναι προφανές ότι ο στόχος τους είναι η περαιτέρω ταπείνωση των Ελλήνων. Τίποτα περισσότερο. Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει αν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι αυτοί που ζητούν διαπιστευτήρια από την Ελλάδα, όταν  η Ευρωζώνη γύρω τους καταρρέει, είναι οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για την κατάρρευσή της.
Αλλά για όλα αυτά στη Βουλή δεν μίλησε κανένας από εκείνους που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου…

Ρένα Διακίδη - ΠΡΟΟΔΟΣ