Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Έρχεται νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό

Σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, με στόχο να αντιμετωπιστούν όσα θέματα απασχολούν τον κλάδο έχει καταρτίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα “αντικίνητρα” του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού όπως αυτά επισημάνθηκαν στο συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum.
Στόχος του νομοσχεδίου, όπως σπεύδει να ενημερώσει ο κ. Παμπούκης, είναι η ανανέωση και αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο και ασφαλές πλαίσιο. “Προς την κατεύθυνση αυτή, με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης των διατάξεων που αφορούν τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, καθώς και τα ημερόπλοια και ναυταθλητικά σκάφη, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει νέες διατάξεις για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, αυτή του αλιευτικού τουρισμού”, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτηση του που είχε καταθέσει στη Βουλή, παρέθετε συμπεράσματα του συνεδρίου Posidonia Sea Tourism Forum σύμφωνα με τα οποία “μολονότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πρωταγωνίστρια στον κλάδο του yachting και παράδεισος για χιλιάδες επισκέπτες που αγαπούν την ιστιοπλοΐα, η νομοθεσία που διέπει το χώρο του yachting είναι ξεπερασμένη και ασαφής”, “ο τομέας του yachting μαστίζεται από αντικίνητρα”, “σε ανταγωνιστές όπως η Τουρκία, δεν απαιτείται η εμπλοκή τριών ή τεσσάρων υπουργείων για τη λήψη μιας απλής απόφασης για ένα θέμα που αφορά μόνο μια μαρίνα.
LTCnews