Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σκασμός, “Αντωνάκη” μου (success story part two)

Αποτέλεσμα εικόνας για σκασμός αντωνάκη μου-Τι σου είναι οι συνειρμοί…

- Οι ποιοι;

- Οι συνειρμοί  λέω. Να, για κάποιο μυστήριο λόγο,  όταν άκουσα να μιλάνε για το  Success story,  μου ήρθε στο νου ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός μας, ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. 
Μετά, δεν ξέρω πώς μου ήρθε στο νου...
η ελληνική ταινία με τον Κωνσταντίνου και τη  Μάρω Κοντού και την περίφημη φράση «σκασμός,  Αντωνάκη» που αυτή την φορά δεν πάει στον πάλαι ποτέ αλλά σε όποιον εδώ και χρόνια μας δουλεύει σε ψιλό γαζί.

-Τώρα εσύ περιμένεις να καταλάβω τι μου λες;   

- Ε όχι, δεν έχω και τέτοιες απαιτήσεις να καταλάβεις από τώρα, εδώ δεν καταλαβαίνω εγώ... ίσως είναι γιατί βαρέθηκα την συμπεριφορά ορισμένων, κυρίως πολιτικών για την Τήλο, η οποία είναι ίδια με αυτήν,  όταν έκπληκτοι χαϊδεύουν ένα σκυλάκι που έκανε κάποια απίθανα κόλπα και που σίγουρα δεν περίμεναν λόγω μεγέθους.

- ….

- Καλά, κλείσε το στόμα και θα σου εξηγήσω. Λοιπόν το τι έχει κάνει η Τήλος, τα είπαμε και τα ξαναείπαμε και δεν θα κουραστούμε να τα λέμε και να τα γράφουμε μέχρι να καταλάβουν επιτέλους τι ακριβώς γίνεται εδώ πέρα. Δηλαδή για πολύ ακόμα, όπως καταλαβαίνεις. Αλλά καλά μέχρι εδώ, λες εντάξει, τόσο τους κόβει, και συνεχίζεις. Όμως κάτσε, ρε φίλε, όχι κι έτσι, όχι όταν θέλεις να δώσεις ένα θετικό παράδειγμα ας πούμε να επικαλείσαι την περίπτωση της Τήλου και μετά να μας γράφεις κανονικά στα ...  Θέλεις να δείξεις πώς μπορεί να γίνει αποκέντρωση και αύξηση πληθυσμού, για την Τήλο μιλάς, θες να δείξεις πώς μπορεί να γίνει  ήπια μορφή ανάπτυξης, πάλι για την Τήλο μιλάς, θέλεις  να πας στο Παρίσι και δεν έχεις τι άλλο να δείξεις στη διάσκεψη για το κλίμα, την Τήλο δείχνεις, θες να μιλήσεις (έστω και προεκλογικά για ένα νησί πρότυπο), για την Τήλο θα πεις, θες-θες- θες και καλά κάνεις! Αλλά μια στιγμή, ρε φιλαράκι, γιατί και μείς θέλουμε.  Θέλουμε, όταν μας θαυμάζουν, γιατί είμαστε το πρώτο νησί στην Ελλάδα που εφήρμοσε την Τηλεϊατρική, να μη μας λένε διάφοροι κρατικοί παρατρεχάμενοι  απλά μπράβο, αλλά να δουν τι μπορούν να κάνουν για να ξαναλειτουργήσει στο νησί μας. Θέλουμε όλοι όσοι έρχονται εδώ και παραδέχονται  την προσφορά της τοπικής γραμμής και του Sea Star σε όλο αυτό το μικρό «θαύμα» να συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη κι εκτός Τήλου και να σταματήσουν να μας χαϊδεύουν τα αυτιά μας, γιατί μας τα κατσιάσανε. Και μας τα κατσιάσανε χωρίς αποτέλεσμα, γιατί μετά από όλο αυτό το μικρό θαύμα η Τήλος είναι το μόνο νησί χωρίς τοπική γραμμή και χωρίς καράβι. Α, παρεμπιπτόντως, κύριε βουλευτά μας, λάτρη της φωτογραφίας και των φωτογραφικών διατάξεων, τώρα που δεν πήγε κανένας στο διαγωνισμό του Αυγούστου για την τοπική γραμμή, δεν σας άκουσα να διαμαρτύρεστε… Αλλά γιατί να διαμαρτυρηθείτε;…  Καλά για συγγνώμη λάθος,  δεν το συζητώ, ούτε λόγος. 

Η Τήλος,  λοιπόν, που κατάφερε να φέρει τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία του κόσμου, να έχει 60% επαναλαμβανόμενους επισκέπτες  6 μήνες τον χρόνο, τώρα να κινδυνεύει να τα χάσει όλα. Γιατί θα τα χάσει όλα χωρίς τους πραγματικούς φίλους της. Τους επισκέπτες της.
Ναι το success story υπήρξε και υπάρχει πραγματικά αλλά το καταφέραμε μόνοι μας, είναι δική μας κατάκτηση και καμαρώνουμε για αυτό. Εμείς παρέα με τους πολλούς και πραγματικά φίλους τους νησιού. Στους υπόλοιπους, άξιους για τη τέχνη της υποκριτικής αλλά όχι της πολιτικής, προτιμώ να απαντήσει η κυρία Κοκοβίκου  με το σκασμός “Αντωνάκη”μου. 

Τι σου είναι οι συνειρμοί….    


Ακάλυπτος