Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τα «γκαρσόνια» της Ευρώπης αντεπιτίθενται


Αποτέλεσμα εικόνας για sea star tilos-Ε ρε φίλε, καλά μου τα έλεγαν οι παλιοί πως έχει ο καιρός γυρίσματα. Για τον τουρισμό ο λόγος, που είχε την γιορτή του χθες, και που φυσικά όλοι οι αρμόδιοι έκαναν δηλώσεις… όπως κάνουν και στους ολυμπιονίκες μετά το μετάλλιο.

-Άσχετο.

- Καθόλου, ίσα ίσα αν το καλοσκεφτείς οι ολυμπιονίκες μας και όσοι ασχολούνται με τον τουριστικό τομέα έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Καταρχήν ξεκινάνε και οι δύο από το μηδέν χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, δουλεύουν όλο το εικοσιτετράωρο (ναι και στον ύπνο τους) κάνουν τα αδύνατα δυνατά να πετύχουν πράγματα που οι «αρμόδιοι» όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν αλλά και υποβιβάζουν επιδεικτικά θεωρώντας πως «αυτοκτονούνε» επιχειρηματικά. Στο τέλος όμως αν τα καταφέρουν οι «αθλητές», αυτοί έρχονται τρέχοντας και σε κτυπούν στην πλάτη λέγοντας «θηρίο» στα έλεγα εγώ, και βγαίνουν και μια φωτογραφία μαζί σου, η βγαίνουν μόνοι τους - άλλωστε δεν έχεις και πολύ σημασία. Θα γράψουν βέβαια κάτι για σένα, αλλά με κάποιο τρόπο θα αφήσουν να εννοηθεί ότι όλα αυτά έγιναν γιατί υπήρχε σχέδιο δικό τους… τρομάρα τους.

Ο τουρισμός λοιπόν, «τα γκαρσόνια της Ευρώπης», αυτό το καταπληκτικό «άθλημα», το τόσο ανθεκτικό και συνάμα τόσο ευαίσθητο, που δεκαετίες τώρα το απαξιώνουν όλοι όσοι μας κυβέρνησαν (και μας κυβερνούν), που κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει (έως τώρα) ταΐζοντας την μισή Ελλάδα, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια ανέλαβε να ταΐσει και την υπόλοιπη. Και που φυσικά αν, αν λέμε τύχαινε κάποιος και έκανε τον κόπο να δει σοβαρά όλα τα θετικά που προκύπτουν από τον τουρισμό στην κοινωνία, σίγουρα θα έφτιαχνε πραγματικά ένα σχέδιο ισόρροπης ανάπτυξης. Λέμε τώρα.

-Αμ αυτό πάλι, που όλοι οι ανισόρροποι φτιάχνουν συνέχεια σχέδια ισόρροπης ανάπτυξης σε μια ανισσόροπη κοινωνία, πώς το βλέπεις "γιατρέ" μου;

- Πσσς, τι είπες τώρα!



Ακάλυπτος