Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σε αστυνομικό κλοιό το... Λονδίνο!

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας. 
Στο Μπίρμιγχαμ, ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε καταστήματα και πυρπόλησε ένα αμάξι. Η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις.
Στο Γουλβεράμπτον και στο Γουέστ Μπρόμγουιτς, εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, έκαψαν δύο αυτοκίνητα και απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους στήνοντας οδοφράγματα.
Στο Mάντσεστερ και στο Σάλφορντ, λεηλατήθηκαν πολυκαταστήματα, πυρπόληθηκε ένα αυτοκίνητο του ραδιοφωνικού σταθμού του BBC Radio Manchester και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο παλιό κτίριο της βιβλιοθήκης του Σάλφορντ.


Χάος... στο Λονδίνο - Επί ποδός η αστυνομία

Οι δραματικές ταραχές και τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που εξελίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε πολλές περιοχές του Λονδίνου και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας, ανάγκασαν τον Βρετανό πρωθυπουργό να επιστρέψει εσπευσμένα στο Λονδίνο και να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο του Κοινοβουλίου την Πέμπτη, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Στο μεταξύ ένας νεαρός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ο 26χρονος άνδρας τραυματίστηκε, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, από πυρά αστυνομικών μέσα στο αυτοκίνητό του το βράδυ της Δευτέρας και χθες υπέκυψε στα τραύματά του. Ενώ ένας 69χρονος νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, καθώς βρέθηκε εν μέσω των βίαιων συγκρούσεων στο Ίλινγκ.
Real.gr