Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ένα μεγάλο κενό για την Ελλάδα ο θάνατος του Πεπονή

peponis_tilos_1
peponis_tilos_2
Οραματιστές, πρωτοπόροι, δημοκράτες και ανιδιοτελείς πολιτικοί είναι η ελπίδα και το μέλλον μιας κοινωνίας. Είναι αυτοί που μπορούν να παράξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές που υπηρετούν αξίες και εξυπηρετούν τον άνθρωπο.
Ένα τέτοιο πρότυπο ανδρός είναι και ο Αναστάσιος Πεπονής. Ακόμα και αυτές τις στιγμές κατορθώνει μία όμορφη αντίφαση όπως όλα τα όμορφα που έφτιαχνε, όσο του το επιτρέψαμε.
Η αγγελία του ΘΑΝΑΤΟΥ του ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ έννοιες και αξίες όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, συνέπεια, αξιοπρέπεια.
Όλους τους λάτρεις αυτών των διαδρομών δε μας λυπεί περισσότερο αυτός ο θάνατος όσο ο προηγούμενος ιδιότυπος εξορισμός του από το πολιτικό τοπίο της πατρίδας.
Ας προσπαθήσουμε να μετρήσουμε πόσους “τενεκέδες ξεγάνωτους”, όπως έλεγε ο Γιαννόπουλος (ο Βαγγέλης, μην τρομάζετε), χρειάζεται να μετρήσουμε που κυκλοφορούν σήμερα για να φτιάξουμε έναν “οραματιστή” που να έχει το σθένος να ΧΤΙΖΕΙ Δημοκρατία.
Η Τήλος τίμησε τον μοναδικό αυτό άνθρωπο εν Ζωή και καμαρώνει γι' αυτό. Ηχούν ακόμα μέσα στις καρδιές μας οι λέξεις ενός άλλου της φυλής μας του Δημήτρη του Τσάτσου για την βραδιά που διοργανώθηκε στο νησί μας για να τιμήσει τον άνθρωπο Πεπονή και το έργο του. Είπε λοιπόν: “Η Τήλος απόψε με αυτή την εκδήλωση κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα”.
Φίλε μας Αναστάση Πεπονή, τα φυλάμε όλα αυτά βαθιά στη ψυχή μας για να είμαστε χρήσιμοι πολίτες αυτού του κόσμου έτσι καλά προστατευμένοι για να μην νοθευτούμε καθόλου από το πρόσκαιρο θόρυβο της στιγμής που δημιουργούν οι “τενεκέδες”.
Ευχαριστούμε για όλα
και για πάντα

Τάσος Αλιφέρης

tilos.gr