Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τοπική Εναλλακτική Μονάδα


Έχει ίση -θεωρητικά- με το ευρώ κι όμως δεν «αλλάζει» χέρια ούτε κόβεται σε νόμισμα. Εντούτοις αποτελεί το μέσο συνδιαλλαγής για αγορές και πωλήσεις σε γειτονιές του...... Βόλου.

Κυρίες και κύριοι... γνωρίστε την ΤΕΜ, την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα, ένα γέννημα της οικονοµικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας!

Όπως δημοσιεύουν Τα Νέα, πρόκειται για ένα δίκτυο ανθρώπων (το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης) στη Μαγνησία όπου αποφάσισαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τις συναλλαγές τους: «Δεν είναι νόµισµα ούτε υπάρχει ανταγωνιστικά στο ευρώ. Είναι µια µονάδα που αντιπροσωπεύει την αξία των ανταλλαγών που κάνουµε µεταξύ µας», αναφέρει στην εφημερίδα ο κοινωνιολόγος Γιάννης Γρηγορίου, ένα από τα πρώτα µέλη του Δικτύου.

Η ιδέα ξεκίνησε από μία παρέα φίλων στο διαδίκτυο και σήμερα ξεπερνά τα 200 μέλη, μεταξύ των οποίων αγρότες, υδραυλικοί, δικηγόροι, λογιστές, ηλεκτρολόγοι, ένας καρδιολόγος, µια οµοιοπαθητικός και ένας ιδιοκτήτης καταστήµατος οπτικών!

Πως λειτουργεί το πρωτοποριακό σύστημα

Με την εγγραφή κάποιου στο Δίκτυο, του δίνεται πίστωση 300 ΤΕΜ (χωρίς την επιβάρυνση τόκου), τις οποίες µπορεί να ξοδέψει σε υπηρεσίες ή προϊόντα που προσφέρουν τα υπόλοιπα µέλη. Στην ιστοσελίδα τα µέλη καταχωρίζουν αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων.
pikri-sokolata.blogspot.com