Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Άκυροι οι γάμοι ομοφύλων στην Τήλο

Σε απόρριψη δύο εφέσεων που είχαν ασκήσει δύο ζευγάρια ομοφύλων αναφορικά με την ακύρωση των γάμων τους το καλοκαίρι του 2008 στην Τήλο προχώρησε το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Η απόφαση ουσιαστικά αποδέχτηκε το σκεπτικό του πρώτου δικαστηρίου το οποίο και είχε κάνει δεκτές εν μέρει τις αναγνωριστικές αγωγές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Γιώργου Οικονόμου ως προς το σκέλος που αφορά το ανυπόστατο των δύο γάμων και παράλληλα είχε απορρίψει το σκέλος που αφορά το δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη, ότι δηλαδή «γνώριζε πως η ενέργεια και πράξη αυτή είναι παράνομη».
Οι δύο εφέσεις εξετάστηκαν μαζί στις 14 Ιανουαρίου 2011, καθώς επρόκειτο για τακτική υπόθεση. Η έφεση στρεφόταν κατά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και κατά των αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου που τα δύο ζευγάρια ζητούσαν από το αρμόδιο δικαστήριο να πάψουν να ισχύουν, καθώς βάσει αυτών οι γάμοι τους κηρύχθηκαν ανύπαρκτοι και ανυπόστατοι.
Ζητούνταν επίσης να απορριφθεί στο σύνολο της η από 24 Ιουνίου 2008 αγωγή του τότε Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου Γεωργίου Οικονόμου.
news247