Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η μόνη λύση το «μεταφορικό ισοδύναμο»

Είναι παραδεκτό πλέον από όλους, πώς το να επιχειρεί κάποιος στην Ελλάδα γενικά, είναι ¨Ήρωας,  λυπάμαι όμως γιατί δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτόν-εμάς που επιχειρεί ιδιαίτερα τις μέρες μας σε νησιά σαν την Τήλο.

Το που θα επιχειρήσει ο καθένας από εμάς είναι καθαρά δική του επιλογή, το πώς θα επιχειρήσει όμως;…

Η μόνη λύση, λόγο της γεωγραφικής μας περιοχής και ιδιομορφίας βρίσκεται στην φράση «μεταφορικό ισοδύναμο», ίσως το μεγαλύτερο «έργο» που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους στα Δωδεκάνησα, μια σκέψη που οφείλουμε να πούμε πως γεννήθηκε στην Τήλο, δηλ. την δυνατότητα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας να καλύπτει τις αποστάσεις αυτής, με το ίδιο κόστος.

Δεν μπορούμε πια να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα εμείς οι Δωδεκανήσιοι το γεγονός πως το Κ.Τ.Ε.Λ από Αθήνα για Κομοτηνή, επιδοτείται περισσότερο από ένα καράβι από Πειραιά προς Ρόδο, πως οι Οργανισμοί Συγκοινωνιών της Αθήνας η της Θεσσαλονίκης ξεχωριστά, παίρνουν περισσότερα χρήματα από όλο το Αιγαίο μαζί! 

Θα μπορούσα να σας γράψω περισσότερα παραδείγματα αλλά είμαι σίγουρος πως έχετε καταλάβει.

Φυσικά  υπάρχουν και άλλα προβλήματα προς συζήτηση 

'Oμως το πρώτο θέμα μας, πρέπει να είναι το πώς θα μεταφέρουμε τον κάτοικο και τον πελάτη με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος-οικονομικό βάρος για τον ίδιο. 

Κατά τα λοιπά, 
Να τρώτε καλά και να μην στεναχωριέστε! 

Akaliptos