Η αυτοπεραίωση γίνεται πι ακριβή, ταυτόχρονα ξεκινούν έλεγχοι σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητών, ακόμη και σε έξοδα εταιρικών αυτοκινήτων ώστε από τις δαπάνες να προκύπτουν ... έσοδα.
Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως αρχιτέκτονες, μηχανικοί, οδηγοί ταξί και φορτηγών, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, λιανοπωλητές και πολλοί άλλοι οι οποίοι σύμφωνα με το κράτος βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους φοροφυγάδες και πλέον τα εισοδήματά τους θα υπολογίζονται με λογιστικό τρόπο.Από δω και πέρα και παρά τα προβλήματα του taxis οι δηλώσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά για να μπορεί διαρκώς να γίνεται έλεγχος.
Όσοι υπάγονται στον αυτοέλεγχο θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση υποχρεωτικά με την υπογραφή του λογιστή τους για ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και 50.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο αυτοέλεγχος όμως γίνεται πανάκριβος αφού όσο υψηλότερες είναι οι δαπάνες που παρουσιάζει ο επαγγελματίας τόσο πιο πολλά θα είναι και τα ακαθάριστα έσοδα που θα προκύψουν.
Πολλοί θα βρεθούν να πληρώνουν ως και διπλάσιο ΦΠΑ καθώς από φέτος τα ακαθάριστα έσοδα και τα καθαρά κέρδη υπολογίζονται πλέον με τεκμαρτό τρόπο.
Παράλληλα έρχεται ηλεκτρονικό φακέλωμα, αφού μέχρι τέλος Ιουνίου οι λογιστές θα πρέπει να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη λεγόμενη κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης των πελατών τους.
Μια κατάσταση που θα περιλαμβάνει αριθμό εργαζομένων, αυτοκινήτων ακόμη και κινητών τηλεφώνων μια εταιρίαε ή ενός ελεύθερου επαγγελματία έτσι ώστε να ... τριπλοτσεκάρονται έσοδα και δαπάνες που, είπαμε, πλέον ... βγάζουν το φόρο.
newsit.gr