Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Wall Street Journal: Θα αντέξουν τον χειμώνα οι ελληνικές οικογένειες;

Για τις αντοχές της ελληνικής οικογένειας στον επερχόμενο χειμώνα κάνει λόγο σε άρθρο της η Wall Street Journal, στο οποίο ο συντάκτης αναφέρεται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

«Ακόμη και η δεμένη ελληνική οικογένεια- ένας θεσμός που έχει βοηθήσει τον πληθυσμό να απορροφήσει την κατάρρευση στην αγορά εργασίας- τελεί υπό πίεση καθώς λιγοστεύει το εισόδημα του νοικοκυριού» αναφέρει το άρθρο και προσθέτει πως «ο χειμώνας θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων τριών ετών».
«Οι ήδη άπορες οικογένειες πέφτουν εντελώς από τη «σκάλα», στα χέρια των υπερφορτωμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων. Σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, μόνο 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δουλειές, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια ήταν 4,6 εκατομμύρια. Η οικονομική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί πάνω από 20% μέσα σε αυτό το διάστημα».
Καταλήγοντας, ο συντάκτης προσθέτει πως «η ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας να αντέξει ένα ακόμη μεγάλο οικονομικό χτύπημα αυτό τον χειμώνα, θα συντηρήσει ή θα ακυρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμα διάσωσης και την προσπάθεια της Ευρώπης να τιθασεύσει την κρίση».

zoomnews