Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Όταν αφήνεις το αυγό του φιδιού και εκκολάπτεται κάποια στιγμή θα σε φάει το φίδι.

Αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής ποινικά προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, "το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά".
"Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή", είπε μεταξύ άλλων και προσέθεσε ότι  "τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής  είναι ο Ποινικός
Κώδικας και ο Κανονισμός της Βουλής".
Παράλληλα, σημείωσε πως "πρέπει να προσέξουμε την επικίνδυνη επιρροή της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, τα σχολεία, την εκκλησία, τα ΜΜΕ", ενώ τόνισε πως η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ενάντια στη ρατσιστική βία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.
"Η καταδίκη της βίας πρέπει να έχει αποτελεσματικές και έμπρακτες μορφές, πρέπει να συσπειρώσει όλη την κοινωνία", είπε.
Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο.
"Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει"
Ο Ευ. Βενιζέλος πρότεινε συσπείρωση και άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Βουλής ώστε να υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία εναντίον του ακροδεξιού κόμματος.
"Θέλουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους".
"Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα αυτά του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτά. Νερό στον μύλο της Χρυσή Αυγή ρίχνουν αυτοί που την ανέχονται. Όσοι την αντιμετωπίζουν χαλαρά ή δεν ενοχλούνται", είπε.
Επίσης, αντέκρουσε το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής ότι τη νομιμοποιεί η ψήφος ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών, λέγοντας: "Τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ τους ψήφισε επίσης ένας αριθμός πολιτών. Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει".
"Δεν αποδεχόμαστε ως θεμιτή αντίδραση απέναντι στην οικονομική κρίση τον φασισμό, την ξενοφοβία, τον ναζισμό, τη βία...Όταν αφήνεις το αυγό του φιδιού και εκκολάπτεται κάποια στιγμή θα σε φάει το φίδι.
Είναι επικίνδυνο να αντιμετωπίζεται χαλαρά από τα ΜΜΕ το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, να το βλέπουν ως ένα κοινωνικό γεγονός τύπου Μυκόνου", κατέληξε.

News247