Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Επεσαν …οι υπογραφές για τη Ryanair

Μετά από μια μακρά περίοδο εντάσεων και αντιπαραθέσεων, αποκαταστάθηκαν τελικά οι σχέσεις των τοπικών παραγωγικών φορέων με την αεροπορική εταιρία Ryanair και επισφραγίστηκαν από την υπογραφή της διετούς σύμβασης- ανανέωσης, της συνεργασίας και της συνδιαφήμισης που ίσχυε και το 2010 .
Οι υπογραφές από τις δύο πλευρές μπήκαν προχθές το βράδυ, καθώς οι διαπραγματεύσεις που είχε αναλάβει η ΔΕΤΑΠ με την αεροπορική εταιρία είχαν αίσιοαποτέλεσμα για τα νησιά της Ρόδου και της Κω.
Την ικανοποίησή τους για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της κοινής χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.
Όπως τόνισε λοιπόν, ο κ. Πάππου, η συμφωνία που κλείστηκε αποτελεί ουσιαστικά την ανανέωση της σύμβασης που υπογράφτηκε το 2010 και είναι προς όφελος των συμφερόντων της Ρόδου και της Κω. «Παρά τα όσα ακουστήκαν η συμφωνία έγινε με τους όρους και τους κανόνες που εξαρχής είχαμε θέσει. Οι όροι έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των κοινών συμφερόντων της Ρόδου και της Κω. Είχαμε ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση να πετύχουμε το κοινό συμφέρον της Δωδεκανήσου και καταθέτω σήμερα ότι οι στόχοι και σκοποί μας επιτεύχθηκαν στο 110%. Όμως να πω και σε αυτούς που μας κατέκριναν, ότι είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία μαζί τους την επόμενη μέρα » ανέφερε ο κ. Πάππου. Να σημειωθεί ωστόσο ότι, η σύμβαση που υπογράφτηκε δεν προβλέπει την 12μηνη εκτέλεση πτήσεων από πλευράς Ryanair προς Ρόδο και Κω, αλλά αφορά τους μήνες από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει ότι η αεροπορική εταιρία Ιρλανδικών συμφερόντων για δύο χρόνια, το 2013 και το 2014, θα εκτελεί από την 1η Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τουλάχιστον 16 πτήσεις εβδομαδιαίως προς Ρόδο και Κω από την Αγγλία, την Ιταλία, την Γερμανία και τις Βαλτικές χώρες. Στην σύμβαση προβλέπεται για το 2014 και στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου , η αεροπορική εταιρία να παρατείνει κατά δύο μήνες το πτητικό της έργο προς Ρόδο και Κω, με την προϋπόθεση να υπάρξει ικανοποιητική πληρότητα στα αεροσκάφη της.

proodos.net