Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σε αργία ο Παύλος Πανηγύρης

Σε αργία τέθηκε από προχθές ο δήμαρχος Μεγίστης Παύλος Πανηγύρης με απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.
 
Λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση που υπέγραψε η ίδια και με την οποία ετέθη σε αργία η πρώην δημοτική σύμβουλος και υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Αιγαίου Ρένα Μαντικού, η κ. Καλογήρου προχώρησε και στην υπογραφή της απόφασης για τον κ. Πανηγύρη. 
Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων αποκτήθηκε ή ανατέθηκε εξαιτίας της ιδιότητάς του ως δημάρχου, με την ορκωμοσία του. 
Μετά την εξέλιξη αυτή το δημοτικό συμβούλιο Καστελλορίζου πρέπει να κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την εκλογή του νέου δημάρχου του. 
Η κ. Καλογήρου έθεσε σε αργία τον κ. Πανηγύρη κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 236 του νόμου 3852/2010 σύμφωνα με τις οποίες « Όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής , ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και θωερείται ως μηδέποτε επιβληθείσα». 
Να σημειωθεί ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο κ. Πανηγύρης παραπέμφθηκε να δικαστεί για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου. Για την πράξη αυτή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, όμως με απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ρόδου η ποινή αυτή ανεστάλη. 
Το Συμβούλιο Εφετών με νέο βούλευμά του και συγκεκριμένα το υπ’ αριθμόν 16/2012 τον παραπέμπει για να δικασθεί για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση. 
Η απόφαση της κ. Καλογήρου να τεθεί σε αργία ο κ. Πανηγύρης προκάλεσε αντιδράσεις στο νησί του Καστελλορίζου. 

proodos.net