Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

15 εκατ. ευρώ στα υπερχρεωμένα κόμματα

Περίπου 15 εκατ. ευρώ στα υπερχρεωμένα κόμματα, που εδώ και μήνες έχουν απλήρωτους εργαζομένους, ενοίκια, προμηθευτές και δόσεις σε δάνεια, δίνει η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 52,5 δισ. ευρώ.Γιατί μπορεί τα χρήματα αυτά να μην σημάνουν αυτόματα και τόνωση της ρευστότητας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως παραδέχτηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος, το ίδιο όμως δεν θα ισχύσει για τα κόμματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να «ξεπαγώσουν» η τρίτη και η τέταρτη δόση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα για το 2012, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν είχαν δοθεί αφού όπως χαρακτηριστικά έλεγαν από το Υπουργείο Εσωτερικών «τα λεφτά δεν υπήρχαν».
Απώτατο χρονικό όριο για την καταβολή των χρημάτων προς τα κόμματα αποτελεί η 31η Δεκεμβρίου, καθώς αν δεν έχουν δοθεί μέχρι τότε, χάνονται.Το συνολικό ποσό που θα λάβουν τα κόμματα ανέρχεται σε 15.440.000 ευρώ.

real.gr