Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Με 186 εκατ. ευρώ επενδυτές από το Κατάρ αγόρασαν στη Ρόδο τρία ξενοδοχεία!

Οριστικοποιήθηκε τελικά η αγοραπωλησία ξενοδοχειακού Ομίλου της Ρόδου. Η τελική συμφωνία προβλέπει την αγορά και των τριών πεντάστερων ξενοδοχείων που διαθέτει ο Όμιλος, εκ των οποίων τα δύο πολύ καινούργια!
Αρχικά οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν την παλαιότερη και μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά στη συνέχεια οι αγοραστές εξεδήλωσαν ενδιαφέρον και για τα άλλα δύο ξενοδοχεία και μάλιστα ως προϋπόθεση για να καταλήξουν σε συμφωνία, κάτι που συμφωνήθηκε ύστερα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, οι αγοραστές – επενδυτές, είναι επιχειρηματίες από το Κατάρ, που διαθέτουν τεράστια κεφάλαια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το τελικό τίμημα και για τα τρία ξενοδοχεία του Ομίλου συμφωνήθηκε στα 186 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα άμεσα πληρωτέα. Οι επενδυτές, αναλαμβάνουν και τα χρέη του Ομίλου προς τράπεζες και προς τρίτους, το ύψος των οποίων δεν έγινε γνωστό.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγοραπωλησία στον ξενοδοχειακό κλάδο, όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα.
Τουριστικοί παράγοντες πιστεύουν, ότι ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους πουλήθηκε ο εν λόγω ξενοδοχειακός Όμιλος με τα τρία ξενοδοχεία, η επένδυση ξένων κεφαλαίων και από χώρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναβαθμίζει τα στάνταρ της Ρόδου, καθώς τα μηνύματα που εκπέμπει είναι εμπιστοσύνη και εκτίμηση της ρόδου ως τουριστικού προορισμού. Ωστόσο υπάρχουν και αντίθετες απόψεις που σχετίζονται με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά ξενοδοχεία του νησιού μας.

Rodosalarm