Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση Γάκη, Σαντορινιού και Καματερού στη Βουλή για να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα του τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος της Digea στη Δωδεκάνησο

Αποτέλεσμα εικόνας για digea«Παρέμβαση Γάκη, Σαντορινιού και Καματερού στη Βουλή για να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα του τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος της Digea στη Δωδεκάνησο»
Η ολοκληρωμένη και ποιοτική κάλυψη όλων των νησιών της Δωδεκανήσου από το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea», αποτελεί ζήτημα...


...περιφερειακής και εθνικής σημασίας, τονίζουν στην ερώτηση που κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκης, Ν. Σαντορινιός και Ηλ. Καματερός. Παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατοίκων, φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης των μικρών ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου, δεν έχει δοθεί καμιά ουσιαστική λύση στην προβληματική κάλυψη με ποιοτικό ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε αρκετές περιοχές - ακόμα και ολόκληρα νησιά δεν έχουν ψηφιακή κάλυψη – του Νοτίου Αιγαίου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση με την επανακατάθεση της ερώτησης με θέμα: «Ολοκληρωμένη και ποιοτική κάλυψη της Δωδεκανήσου από το ψηφιακό σήμα της Digea», ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία να δοθεί άμεσα μια συνολική λύση στο πρόβλημα της ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. «Η κοινωνική συνοχή στη νησιωτική ακριτική Ελλάδα αφορά και στην ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων σε υπηρεσίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Προϋποθέτει για λόγους εξάλειψης της επικοινωνιακής απομόνωσης, την απρόσκοπτη παροχή ποιοτικού ψηφιακού ραδιοτηλεοπτικού σήματος», υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές Δωδεκανήσου.


Δελτίο τύπου