Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών: Στην Τήλο θα κριθεί η Νησιωτική Πολιτική

Τους τελευταίους δυο μήνες έχει αρχίσει και κινδυνεύει το κατά την ευρωπαϊκή Ένωση Θαύμα της Τήλου. Κυβερνητικές αδράνειες έχουν φέρει σε δύσκολη κατάσταση τους κατοίκους και την οικονομία της Τήλου.
Προβλήματα στην λειτουργία του πλοίου του νησιού, η έλλειψη γιατρού φέρνουν...

...σαν αποτέλεσμα την ακύρωση τουριστικών πακέτων προς το νησί για το επόμενο διάστημα.
Ο Δήμος ως μέτοχος πλοίου είχε εξασφαλίσει τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες βιωσιμότητας και ανάπτυξης του νησιού, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί από καμία άλλη ακτοπλοϊκή εταιρία.  Ο σχεδιασμός των δρομολογίων ήταν ευέλικτος και σύμφωνα με τις ανάγκες των επισκεπτών του νησιού.
Το μοντέλο αυτό είχε εντυπωσιάσει πολλές φορές ευρωπαίους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και της Κομισιόν.
Δυστυχώς στην πατρίδα μας , τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες πρέπει να σβήσουν για να μπορούν να λυμαίνονται όποιοι και ότι θέλουν. Δυστυχώς..
Η Τήλος έχει αναπτύξει σήμερα την τοπική κοινωνία, έχει δεκαπλασιάσει τον μόνιμο πληθυσμό, διατηρεί σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όλους τους νέους πάνω στο νησί, έχει αναπτύξει το καλύτερο σύστημα τηλεϊατρικής, έχει δημιουργήσει την καλύτερη συνθήκη προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής πάνω στο νησί, έχει εξασφαλίσει τουριστικά πακέτα με τα καλύτερα και μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία του κόσμου και προφανώς όλα αυτά ενοχλούν. Ενοχλούν αυτούς πού έχουν μάθει με ραγιαδίστικο τρόπο να αποφασίζουν και να διατάζουν κτυπώντας γλυκά το χέρι τους στην τσέπη τους…
Όμως. Ηλθε η ώρα να μετρήσουμε ποιοι είναι από εδώ και ποιοι είναι από εκεί…
Η Νησιωτική Πολιτική στην Τήλο θα κριθεί…


Αναδημοσίευση από το smallislands.org