Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Άγριο δούλεμα από Σόιμπλε: Στέλνει σοκολατένια ευρώ στον Βαρουφάκη για τα νεύρα του

Σοκολατένια ευρώ "για να ηρεμήσουν τα νεύρα του" προσέφερε στον Γιάνη Βαρουφάκη ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ βρισκόταν "στον αέρα" παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σόιμπλε στο παιδικό πρόγραμμα "Logo" του ZDF, η μικρή παρουσιάστρια προσέφερε στον υπουργό μία χούφτα σοκολατένια νομίσματα σε ένδειξη υποστήριξης.
"Θα πάρω μερικά για τον Έλληνα συνάδελφό μου, θα του χρειαστούν για τα νεύρα του" είπε ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει έρθει συγκρουστεί επανειλημμένα με τον Γιάνη Βαρουφάκη για τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό χρέος και τις μεταρρυθμίσεων.
Η συζήτηση για την Ελλάδα και το χρέος ξεκίνησε με την λιλιπούτεια δημοσιογράφο να βγάζει ένα τάμπλετ και να δείχνει στον κ. Σόιμπλε μια φωτογραφία του με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
"Με αυτόν εδώ είχατε κάποια προβλήματα τελευταία. Τι συνέβη ακριβώς;", ρώτησε η μικρή με τον Β. Σόιμπλε να απαντά ως εξής:
"Επειδή έχουν πάρα πολλά χρέη κι επειδή ξοδεύουν πιο πολλά χρήματα από τα έσοδά τους τους είπαμε: Σας δανείζουμε, σας βοηθούμε για να μην πληρώσετε πολλά, αλλά πρέπει να μην αρχίσετε να ξοδεύετε περισσότερα από όσα εισπράττετε.


News247