Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Έκοψαν το ρεύμα σε τετραπληγική και πέθανε μέσα στο σπίτι της

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΕΟΥΣ (ΣΤΗ ΔΕΗ) ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΜΙΑΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ)

Όταν αργότερα τα παιδιά της βρήκαν το άψυχο σώμα της να κείτεται και τις «μηχανές της ζωής» σταματημένες αναζήτησαν την αιτία. Την απάντηση έδωσε ένα καρτελάκι που κρεμόταν από το ρολόι της ΔΕΗ με την σφραγίδα – ένδειξη: «Διακοπή – Προσοχή απαγορεύεται η επανασύνδεση χωρίς την άδεια της ΔΕΗ».

Ακολούθησαν καταγγελίες: Η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας… χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο… η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω χρέους… ο θάνατος της επήλθε το μεσημέρι, μία ώρα μετά την διακοπή της παροχής …
Το απόγευμα οι συγγενείς της γυναίκας κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή... Να σημειωθεί ότι εκτός από την ασθένειά της, η γυναίκα είχε να αντιμετωπίσει και το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, το οποίο τελικά της αποστέρησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τη σύνταξη αναπηρίας του ΟΓΑ.

Το βράδυ «κύκλοι της ΔΕΗ» διέρρεαν στον Τύπο: «Ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας της 56χρονης… δεν είχε δηλωθεί στη ΔΕΗ ότι η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο γιατί οι περιπτώσεις αυτές ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών στις οποίες δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης ανεξαρτήτως οφειλών… ο μετρητής κατανάλωσης ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα…   δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στο οποίο επίσης εντάσσονται, με οικονομικά κριτήρια, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών».

Έτσι απλά…

pathfinder.gr