Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Νέα τσουχτερά πρόστιμα σε τουριστικά καταλύματα και γραφεία

nea-tsouxtera-prostima-se-touristika-katalumata-kai-grafeiaΜία σειρά αλλαγών με αυστηρότερες κυρώσεις επέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη, στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό, κατά τη διάρκεια της σημερινής, δεύτερης ανάγνωσής του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Τα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 200 ευρώ ανά κλίνη (έναντι 150 ευρώ της αρχικής πρόβλεψης), ενώ για τα τουριστικά γραφεία που ενδέχεται να στείλουν πελάτες τους σε καταλύματα χωρίς «βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων» προτείνονται πλέον πρόστιμα 15.000 ευρώ (έναντι 3.000 ευρώ αρχικώς).

 Επίσης, για επιχείρηση που δεν προσέφερε τα όσα διαφήμιζε προκειμένου να προσελκύσει πελάτες, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ αντί 1.000 ευρώ αρχικώς.

Για όσες οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις παραβαίνουν τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία τους, θα προτείνεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (έναντι 1.000 ευρώ της αρχικής πρόβλεψης).

Ακόμα, για τα χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν χωρίς άδεια ισχύουν οι κυρώσεις με τα μέχρι σήμερα χρονοδιαγράμματα τακτοποίησής τους.

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη προειδοποίησε για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχουν για τον τουρισμό και τη φήμη της χώρας οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΔΕΗ εν μέσω καλοκαιριού.

«Ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Οι ακραίες απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην ομαλή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων.Μπορεί να βλάψουν τον τουρισμό και τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό»

thetoc.gr