Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή της Δημάρχου προς τον κ. Κρεμαστινό

Αξιότιμε κύριε καθηγητά, αγαπημένε μας φίλε και συμπατριώτη

Απευθυνόμαστε σε εσάς που τόσα χρόνια υπήρξατε αρωγός, συμπαραστάτης και φίλος σε όλα μας τα προβλήματα. Σήμερα, αναγκαζόμαστε να σας παρακαλέσουμε να θωρακίσετε την αξιοπρέπειά μας η οποία είναι συνεχώς έρμαιο των αποφάσεων του κεντρικού κράτους και να μας δώσετε την δυνατότητα να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά όπως κάποτε...

Η πάντα πρωτοπόρα Τήλος, όπως πολύ καλά γνωρίζεται, η Τήλος του φίλου σας, του Τάσου Αλιφέρη, σήμερα υπέστη γεωγραφικό, οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό. Τα δρομολόγια του οχηματαγωγού πλοίου Blue Star διεκόπησαν και το πλοίο μας, που με τόσες θυσίες αποκτήσαμε, βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς ούτε ο Δήμος μας, ούτε η εταιρία μπορεί να διαθέσει 50.000 ευρώ ώστε να εξασφαλίσει την λειτουργία του μέχρι την ημέρα καταβολής της επιδότησης.
Δεδομένου λοιπόν ότι:
  1. Το πλοίο SEA STAR είναι όρος και προϋπόθεση επιβίωσης για το νησί της Τήλου
  2. Η οικονομική συγκυρία καθιστά προβληματική την συνέχιση των δρομολογίων του SEA STAR
  3. Η διακοπή των δρομολογίων αυτών ισοδυναμεί με οικονομικό θάνατο του νησιού μας καθώς το SEA STAR είναι αρτηρία ζωής για την κοινωνία μας.
  4. Διεκόπη το δρομολόγιο της εταιρίας Blue Star Ferries που συνδέει την Ρόδο, την Τήλο και τον Πειραιά, αποκόπτοντας έτσι το νησί μας από τα διοικητικά του κέντρα, στερώντας στους Τηλιακούς την πρόσβαση σε νοσοκομεία, υπηρεσίες, μηχανισμούς και επιπλέον την αδυναμία μεταφοράς οχημάτων από και προς το νησί μας με όλες τις παρελκόμενες συνέπειες.
  5. Τα μοναδικά δρομολόγια που απομένουν είναι μέσω της εταιρίας Dodekanisos Seaways, δηλαδή κάθε Τρίτη και Πέμπτη με απαγορευτική τιμή για τους νησιώτες οι οποίοι καλούνται, όντας απλήρωτοι από τις υπηρεσίες τους, να καταβάλουν 50€ προκειμένου να μεταβούν στην Ρόδο.
Είναι βέβαιο ότι σε όλους εμάς τους κατοίκους της Τήλου η διακοπή των δρομολογίων του καραβιού μας θα προκαλέσει παράλυση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Είναι επίσης βέβαιο ότι εμείς οι νησιώτες που τόσο ηρωικά παλέψαμε για την ελευθερία, φυλακιζόμαστε σήμερα στον ίδιο μας τον τόπο από την ελεύθερη Ελλάδα.
Επικαλούμαστε λοιπόν την κοινωνική σας ευαισθησία και την ανθρωπιά σας γνωρίζοντας τα λιγοστά οικονομικά μέσα που διαθέτεται και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να κρατήσουμε το νησί μας ζωντανό, όπως συνδράματε και μας βοηθούσατε πάντα.

Με εκτίμηση

Η Δήμαρχος

 Μαρία Καμμά- Αλιεφέρη