Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Υπερασπίστηκε τον τοπικό φόρο

Επειδή δεν μπορεί κάθε δήμαρχος να είναι εξίσου καλός, στήνεται το παρατηρητήριο για τον έλεγχο των δήμων, είπε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ.
Χαρακτήρισε την επιλογή του παρατηρητηρίου ως μια διπλωματική απάντηση της κυβέρνησης στην αρχική απαίτηση της τρόικας να κοπεί στο μισό η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους ("αν γινόταν αυτό, το σύστημα θα κατέπιπτε", είπε ο υπουργός Εσωτερικών)...
και επιβεβαίωσε ότι αν ο δήμαρχος δεν επιτυγχάνει τους στόχους, θα μπορεί να επιβάλει τοπικό φόρο. "Φορολογική αποκέντρωση" το ονόμασε.
Υπερασπίστηκε δε, το μέτρο, λέγοντας ότι εφόσον ο δήμαρχος θα έχει την πολιτική ευθύνη, θα διαχειρίζεται με σωφροσύνη τους κρατικούς πόρους και δεν θα παρατηρούνται περιστατικά κακοδιαχείρισης στους δήμους...

enikos.gr

Πολύ έξυπνη η διπλωματική απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα, αφού φέρνει πάλι το ίδιο αποτέλεσμα, δηλ. την μισή χρηματοδότηση στους Δήμους.
Πως; είναι απλό, οι (στόχοι) των Δημάρχων θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα για να μην βγουν εκτός... γιατί μετά, ποιος Δήμαρχος θα τολμήσει να αυξήσει τους φόρους με δική του ευθύνη.

Ακάλυπτος