Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η Τήλος και η κρίση

ΤΑΣΟΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ

Τις απόψεις μας για τη δημοσιονομική συγκυρία της χώρας τις έχουμε κάνει γνωστές με διάφορες δημοσιεύσεις με τελευταίο το άρθρο που έχουμε αναρτημένο στο site του Δήμου μας που κάθε μέρα που περνάει είναι και πιο επίκαιρο (09-10-11 “Και όμως υπάρχει όραμα, άρα ελπίδα και προοπτική”).
Το έθνος μας αντιμετώπισε και δυσκολότερες καταστάσεις που όμως δεν του στέρησαν τη δυνατότητα να είναι το μόνο "Ευρωπαϊκό" κράτος των Βαλκανίων.
Οι γενικότερες λοιπόν πολιτικές, οικονομικές και κομματικές εξελίξεις μας έχουν βρει συμμέτοχους στις διεργασίες και θετικούς...
στην εκφορά απόψεων και πολιτικών προτάσεων που δικαιώνονται από την πραγματικότητα. Για λόγους ανεξάρτητους των επιλογών μας είναι αδύνατο να κάνουμε πάντα ορατή αυτή τη δραστηριότητα.
Κυρίως όμως η αίσθηση του χρέους μας απέναντι στο νησί μας και τους Τηλιακούς μας υποχρεώνει σε μια πιο εντατική και συστηματική ενασχόληση με τα τοπικά μας ζητήματα.
Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς ότι αυτή θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά η προσπάθειά μας που έχει και ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω του γενικότερου δυσμενούς εθνικού περιβάλλοντος. Αυτό όμως είναι λάθος γιατί αν δεν έχουμε  δουλέψει και συνδιαμορφώσει το γενικότερο πλαίσιο των εθνικών πολιτικών και δεν έχουμε δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τις εξελίξεις, τότε οι προτάσεις και τα αιτήματα για τις τοπικές υποθέσεις δε θα βρουν πεδίο δυνατότητας για ικανοποίηση.
Σ’ αυτή λοιπόν τη στιγμή του Έθνους μας είναι η Τήλος,  θα πρέπει να ετοιμασθεί για την τουριστική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου όχι μόνο να μετριάσει αλλά να και  αυξήσει τον κύκλο εργασιών της. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δουλέψει ο Δήμος για την προετοιμασία την καθαριότητα και την υποδοχή των επισκεπτών σε συνεργασία με τους καλούς (ομολογουμένως) επιχειρηματίες μας αλλά κυρίως να Λειτουργήσει το SEA – STAR.
Διανύοντας τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου και τις πρώτες του Φλεβάρη η εικόνα χονδρικά παρουσιάζεται ως εξής:
Ο Δήμος για να συνεχίσει την αποστολή του χρειάζεται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μισθοδοσία προσωπικού και έξοδα λειτουργίας και το SEA – STAR άλλα τόσα για ετήσια συντήρηση και αγορά καυσίμων που σε κάθε ταξίδι προκαταβάλλονται για να τροφοδοτηθεί το πλοίο.
Παράλληλα ενώ όλα είναι όπως όλος ο ελληνικός λαός τα ξέρει πρέπει οπωσδήποτε και εγκαίρως να ανταποκριθούμε. Αλλιώς χωρίς πλοίο, λεωφορεία  και Δήμο  το Σεπτέμβριο ρισκάρουμε να δούμε το όνειρό μας της όμορφης ζωντανής Τήλου να περνά σε τέτοια κρίση που κανείς μας δε μπορεί να αντέξει σαν εξέλιξη.
Βαρέθηκα να ακούω ότι είμαστε σε ένα σημείο που δε μπορεί να γίνει τίποτα. Η κρίση για τους ικανούς μπορεί να είναι ευκαιρία, γιατί να μην είναι έτσι για εμάς;  Όταν δε και οι φίλοι μου γιατροί που με παρακολουθούν κατέληξαν σχεδόν στο ίδιο συμπέρασμα με τους συμβούλους μου στο Δήμο ότι τα πράγματα έτσι όπως εμφανίζονται δε δίνουν περιθώρια αισιοδοξίας και ότι η  "ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΗ" τότε ένιωσα απέραντη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά.
Γιατί μόνο τέτοιες μάχες έμαθα να δίνω.
Όλα λοιπόν θα λειτουργήσουν όπως το θέλουν οι μικροί μου φίλοι που γεννήθηκαν στην Τήλο και θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή γιατί αγαπούν αυτό το ταξίδι που κάνουμε μαζί με τους γονείς τους, που υπηρετούν αυτό το όνειρο και γι’ αυτό έμειναν στο νησί. Όσοι πίστεψαν ότι Λυγίσαμε ας υποστούν για μια ακόμη φορά την ακύρωσή τους,  βλέποντας την εκτίναξή μας στο μέλλον που σχεδιάσαμε για μας και μας περιμένει.



Υ.Γ.
1) Το SEA-STAR  με ευθύνη κάθε Τηλιακού πρέπει να λειτουργήσει έτσι που να έχει προοπτική (οι τζαμπατζήδες παυλιδικοί και μη στη θάλασσα)
2) Οι εργαζόμενοι στο Δήμο: Είναι γεγονός ότι καθυστέρησαν οι μισθοδοσίες και πιθανόν να ξαναγίνει. Έχω χάσει τον ύπνο μου απ’ αυτό.  Όμως είναι γνωστό και ας αποφασίσουν τι θέλουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αλλιως θα πάμε όλοι φυλακή αν (λέω αν στο μέλλον όχι ότι έγινε) δε δουλεύουν και πληρώνονται και έστω και καθυστερημένα.
3) Οι δημοσιογραφούντες και δημοσιολογούντες φίλοι να έχουν υπ’ όψιν τους ότι για να έχουμε ορισμένες επιτυχίες έχουμε ανάγκη "καλών" σχέσεων με θεσμούς, πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια υποδομή για το νησί μας με ένα πλήρες και εκτεταμένο δίκτυο του είδους που κάθε φορά αναδεικνύεται τεράστιας αξίας. Ας αναλογίζεται λοιπόν όποιος κρίνει κατακρίνει ή καταλογίζει ότι αυτά δε γίνονται ανέξοδα εις βάρος των δημόσιων σχέσεων αλλά των συμφερόντων "ημών των ιδίων".


Πηγή: www.tilos.gr