Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο “σταυρός” και η έκπληξη του κ. Σαμαρά

«Πίστευα ότι είχα μάθει πόσο βαρύς είναι ο σταυρός του μαρτυρίου. Δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτόν τον σταυρό» , εξομολογήθηκε με ένταση στους συνεργάτες του ο αρχηγός της Ν. Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν ξεκινήσει για την καθοριστική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη.
Είχαν προηγηθεί τρία 24ωρα πολύωρων συσκέψεων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ίδιος και οι κ. Χρ. Λαζαρίδης, Γιαν. Μουρμούρας, Χρ. Σταικούρας, Νοτ. Μηταράκης και Νικ. Νικολόπουλος τελούσαν εν αναμονή του τελικού κειμένου με τις απαιτήσεις της νέας δανειακής σύμβασης. Ο εκνευρισμός κορυφώθηκε λίγο πριν από τη μετάβαση του κ. Σαμαρά στο Μαξίμου, όταν o αρχηγός της Ν. Δ. ανακάλυψε ότι στο ελληνικό κείμενο περιλαμβάνεται η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, που δεν υπάρχει στο αγγλικό κείμενο.

Ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στον κ. Παπαδημο για να εκφράσει την έκπληξή του. Ο πρωθυπουργός δεν είχε δει, όπως και κανείς άλλος από το γραφείο του, το «μεταφρασμένο Μνημόνιο» που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών στον κ. Καρατζαφέρη, που το ζήτησε, αλλά και στους άλλους αρχηγούς.

Έκπληκτος ο κ. Παπαδήμος του απάντησε «όχι το θέμα του 13ου 14ου έχει τελειώσει από την περασμένη εβδομάδα, όπως είχαμε πει» . Το μυστήριο παρέμεινε, πάντως, για το ποιος μετέφρασε παλαιότερο σχέδιο Μνημονίου, γιατί το έπραξε και γιατί επίσης ήταν τόσο κακότεχνα μεταφρασμένο.

Kαθημερινή της Κυριακής