Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Γιατι... μπαμπά αφού είναι καλύτερα προετοιμασμένες, υποβαθμίζονται;

2 σε 1

1)Καλύτερα προετοιμασμένες είναι σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια η Γερμανία και η Ευρωζώνη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μετά τις βουλευτικές εκλογές...

2)Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της...
Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's την Τρίτη. Παράλληλα, απηύθυνε προειδοποίηση προς τις Γαλλία, Αυστρία και Βρετανία για τα ΑΑΑ.

Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιταλίας σε A3 από A2, της Πορτογαλίας σε Ba3 από Ba2, της Ισπανίας σε A3 από A1, της Σλοβακίας σε A2 από A1, της Σλοβενίας σε A2 από A1 και της Μάλτας σε A3 από A2, επικαλούμενος «αυξανόμενους χρηματοπιστωτικούς και μακροοικονομικούς κινδύνους που προέρχονται από την κρίση στην Ευρωζώνη».

Επιπλέον, ο οίκος Moody's ανακοίνωσε την μεταβολή από σταθερή σε αρνητική της προοπτικής της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας, προειδοποιώντας ουσιαστικά για πιθανή υποβάθμιση των τριών αυτών χωρών οι οποίες αξιολογούνται με «ΑΑΑ».


Eιδικά για τη Γαλλία, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει «τη συνεχή επιδείνωση του γαλλικού δημοσίου χρέους, το οποίο τη θέτει σε αρνητική θέση σε σχέση με τις χώρες του ΑΑΑ».

πηγή: in.gr
Akaliptos