Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Ανάβει φωτιές» στον τουρισμό το PSI

Φωτιά στις τουριστικές κρατήσεις βάζουν οι εξελίξεις γύρω από το PSI, καθώς όπως τονίζουν οι τουριστικοί παράγοντες του κλάδου είναι ο καταλύτης για την εξέλιξη των κρατήσεων για το 2012. Ηδη παρατηρείται υστέρηση των κρατήσεων 20% σε σχέση με πέρυσι, απόρροια της αστάθειας στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας.
 Αυτή η κατάσταση όπως τονίζει η πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του ΞΕΕ, Χριστίνα Τετράδη στο tourismtoday.gr,  δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορούν να προβούν σε οποιοδήποτε προγραμματισμό.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι για μια ακόμη φορά, οι κρατήσεις θα είναι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή των πακέτων και της συνολικής πορείας της οικονομίας.
 Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις των Γιώργου Τσακίρη, πρόεδρου του ΞΕΕ και Γιώργου Τελώνη, πρόεδρου των Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων, που συναρτούν τις εξελίξεις στην οικονομία με την εξέλιξη των τουριστικών κρατήσεων. Μάλιστα επισημαίνουν ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το 2012, εάν δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο στην οικονομία.

Κώστας Χαλκιαδάκης
tourismtoday.gr