Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Της Κορέας

"Η Βόρεια Κορέα επέβαλε πολύμηνες καταδίκες σε στρατόπεδα εργασίας για όσους δεν θρήνησαν σωστά μετά το θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ. Όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές. Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους επειδή επέκριναν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας για τρίτη γενιά". 
Αν το καθεστώς της Β. Κορέας σάς φαντάζει γελοίο ή παρανοϊκό, ή απίστευτο ή εξωπραγματικό ή παρωχημένο ή φασιστικό ή απάνθρωπο σκεφτείτε ότι:
Ζείτε σε μια χώρα που κυβερνιέται από έναν τραπεζίτη τον οποίον δεν επιλέξατε και ο οποίος μπήκε στη θέση του Παπανδρέου τρίτης γενιάς μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους δανειστές της χώρας και να λάβει κι άλλα δάνεια για να την υποδουλώσει εις τον αιώνα τον άπαντα.

 Ζείτε σε μια χώρα όπου χιλιάδες πολίτες  ξυλοκοπήθηκαν και δηλητηριάστηκαν με χημικά επειδή δεν δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα να συμμετάσχουν στην "σωτηρία της πατρίδος". Είστε ένας ή μία από τα εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας, οι οποίοι εξωθήθηκαν στην φτώχεια ή στην πλήρη ανέχεια επειδή έπρεπε να διασωθούν οι τράπεζες. Ακούτε γύρω σας για περιπτώσεις χιλιάδων συμπολιτών σας οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία επειδή το καθεστώς τους αφαίρεσε την αξιοπρέπεια.

Γνωρίζετε κάποιους από τους χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν από τα σπίτια τους και να ζουν στους δρόμους ή να μετοικήσουν στα χωριά τους επειδή εξαναγκάστηκαν να δώσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν για τον ευγενή στόχο της σωτηρίας της πατρίδος.

Τέλος, ζείτε σε μια χώρα και σε ένα καθεστώς όπου άνθρωποι συλλαμβάνονται και σύρονται σιδηροδέσμιοι σε δίκες με κατηγορίες όπως : Χλευασμός Προέδρου Δημοκρατίας ή, ακόμα πιο πρωτότυπο, εγκωμιασμός τρομοκρατικής οργάνωσης.

Γιάννης Μακριδάκης
συγγραφέας
Ελληνοφρένεια