Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

θετικές πλευρές

Για να μην λένε μερικοί ότι βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο, ότι αναδεικνύουμε την αρνητική πλευρά των γεγονότων και ότι είμαστε απαισιόδοξοι, ερχόμαστε σήμερα με το  σημείωμα μας αυτό, να αναδείξουμε κάποιες θετικές πλευρές της ελληνικής πραγματικότητας.
1.Ο οικονομικά ΜΗ ενεργός πληθυσμός της χώρας (4.382.356) είναι μεγαλύτερος από τον οικονομικά ενεργό (4.065.775). Οι άνθρωποι που ΔΕΝ δουλεύουν δηλαδή είναι περισσότεροι από αυτούς που δουλεύουν. Το γεγονός αυτό από μόνο του ισοδυναμεί με τεράστια επιτυχία του μνημονίου, της τρόικας και των εδώ προθύμων υπαλλήλων της. Στόχος κάθε ανεπτυγμένης κοινωνίας είναι η λιγότερη δουλειά και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Με αυτόν τον ρυθμό σε λίγο καιρό δεν θα δουλεύει κανείς. Εκτός από τους αδερφούς Καψη.

2.Ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω μια είδηση τομή, στα βαλτωμένα πολιτικά πράγματα της χώρας. Μια είδηση γροθιά στο καπιταλιστικό κατεστημένο, που ανυποψίαστο προετοίμαζε την διάδοχη κατάσταση στο σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας, με επιλογές Βενιζέλου, Λοβέρδου, Χρυσοχοίδη και λοιπών ξεπουλημένων. Μια είδηση γροθιά στο στομάχι μιας αποχαυνωμένης κοινωνίας. Ευτυχώς που η είδηση βγήκε αργά το απόγευμα γιατί ποιος θα αντιμετώπιζε τις αγορές… Με την υποψηφιότητα Τζουμάκα, δικαιώνεται η ιστορική φράση που έλεγαν οι αγρότες, στις κινητοποιήσεις τους το 1995-96, όταν ο σύντροφος Στέφανος ήταν υπουργός Γεωργίας. «Μην λες Τζουμακίες», ή «μα πόσο Τζουμάκας είσαι;».

3.Εντυπωσιάζει η αλληλεγγύη, η ομόνοια και η συναδέλφωση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Και αυτό το σημειώνουμε επειδή ξέρουμε όλοι πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρηματιών και πόσο αδιάκοπη είναι η πάλη για την απόκτηση του κέρδους. Έτσι λοιπόν, μας εντυπωσίασε η κίνηση της Ιεράς συνόδου, να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τον φυλακισμένο Εφραίμ και η απόφασή της να τον επισκεφτεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Πολλοί μάλιστα συνέδεσαν αυτή την επίσκεψη στον Κορυδαλλό, με προηγούμενη επίσκεψη του Ιερωνύμου στο Κατάρ, για άλλες μπίζνες.

4.Ως τέταρτο θετικό στοιχείο των ημερών θα αναφέρουμε χωρίς άλλο σχολιασμό, ότι ΚΑΙ σήμερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου υπάρχει και στο τιμόνι της βρίσκεται, ο Λουκάς Παπαδήμος.

Νομίζω, οι παραπάνω τέσσερις επισημάνσεις, να σας γεμίζουν με αισιοδοξία και σιγουριά και πίστη ότι επιτέλους, κάτι άρχισε να αλλάζει στον τόπο μας. Και να πείσουν και τον πιο κακόπιστο ότι το ποτήρι δεν το βλέπουμε μισοάδειο αλλά μισογεμάτο… Σκατά.

Θύμιος Κ.
Ελληνοφρένεια