Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αίτημα για αντικατάσταση των Πεπόνη και Μουζακίτη

Με ερώτημα που υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

 Στο πεντασέλιδο υπόμνημά του ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των δύο εισαγγελέων και των καταγγελιών τους περί παρεμβάσεων στο έργο τους και εξηγώντας το σκεπτικό του αιτήματος που υποβάλλει, λέει ότι "η εθνική προσπάθεια (για την αντιμετώπιση της διαφθοράς) δεν μπορεί να αποδυναμώνεται από "γκρίζες", νεφελώδεις και ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει προς τα μέλη του Συμβουλίου ότι εάν αποφασίσουν να αντικαταστήσουν τον κ. Πεπόνη και τον κ. Μουζακίτη, τότε να ορίσουν «δύο νέους Αντεισαγγελείς Εφετών με αρμοδιότητα την έρευνα του Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό και πολύτιμο αυτό έργο τους με τη νηφαλιότητα, την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αξιοπιστία που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους».
ethnos