Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Παρουσία της Μαρίας Δαμανάκη θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Διήμερη προγραμματίζεται να είναι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου το οποίο θα γίνει στο νησί της Ρόδου, στις 29 και 30 Αυγούστου, έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα που έχουν αναβληθεί από προηγούμενες συνεδριάσεις.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί και η κα Μαρία Δαμανάκη, επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρμοδιότητα σε θέματα Αλιείας και Ναυτιλίας.
Στη συνεδρίαση, υπολογίζεται ότι θα τεθούν για να συζητηθούν και να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις για 30 περίπου θέματα ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να τεθούν και τα τρέχοντα θέματα από τις παρατάξεις του περιφερειακού που αφορούν τα προβλήματα των νησιών μας.
Η κα Δαμανάκη θα βρεθεί στη Ρόδο με αφορμή σχετικό συνέδριο για την «μπλε ανάπτυξη» που έχει προγραμματιστεί και το οποίο βέβαια θα είναι αφιερωμένο στην αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου που προσφέρεται στη χώρα μας.
Η «μπλε ανάπτυξη» είναι μία από τις κεντρικές πολιτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της.
Στο συνέδριο θα γίνει η παρουσίαση για τη Στρατηγική Μπλε Ανάπτυξης, που θα προτείνει ενέργειες αναφορικά με τις δεξιότητες, την έρευνα, τη χρηματοδότηση και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για το ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Πηγή: Ροδιακή