Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τα υδροπλάνα προσθαλασσώνονται στα Δωδεκάνησα

Την πρόθεσή του να ξεκινήσει από τη νέα τουριστική περίοδο η σύνδεση των νησιών μέσω υδροπλάνων, εξέφρασε χθες,στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας, εξηγώντας πως το concept είναι εφικτό και υλοποιήσιμο. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και ευρεία συνάντηση εργασίας στο γραφείο του δημάρχου, με το πέρας της οποίας αποφασίστηκε η συνεννόηση όλων των δημάρχων που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου.

Της Άννας Σαρρή

Οι ιθύνοντες της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και συγκεκριμένα ο πρόεδρος αυτής Τάσος Γκόβας, ο οποίος και μίλησε στην «ΠΡΟΟΔΟ», εξήγησε ότι στόχος τους και σκοπός τους είναι τα υδροπλάνα να εκτελούν πτήσεις μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου, των Κυκλάδων και ίσως και της Κρήτης. «Φανταστείτε πόσο σημαντικό θα είναι τα υδροπλάνα να εκτελούν πτήσεις από Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο και Λειψούς προς τα μεγαλύτερα περιφερειακά κέντρα της Δωδεκανήσου, όπως είναι η Ρόδος, η Κως και η Κάλυμνος, εξήγησε ο κ. Γκόβας, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο, «θα εξυπηρετούνταν οι ανάγκες τόσο των τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όσο και των μόνιμων κατοίκων των νησιών κατά τη χειμερινή».
Βάσει των όσων ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας το κόστος δημιουργίας ενός υδατοδρομίου ανέρχεται μεταξύ 50.000 έως και 80.000 ευρώ και επομένως δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ ο χρόνος λειτουργίας τους, μετά από την κατάθεση του σχετικού τεχνικού φακέλου, ανέρχεται στις 65 εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με το νέο Νόμο που έχει ψηφιστεί. Εάν λοιπόν, υπάρξει θετική ανταπόκριση από τις κοινωνίες των νησιών στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου, με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η Ρόδος, αλλά και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, θα διαθέτουν υδατοδρόμια.

Με το πέρας της συνάντησης φέρεται να αποφασίστηκε η συνεννόηση των επτά δημάρχων που απαρτίζουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, αλλά και η εκτέλεση μελέτης προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες υλοποίησης αυτών των έργων.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρόδο, την Κω, αλλά και την Πάτμο, ειδικό κλιμάκιο συνεργατών εμπειρογνώμόνων της εταιρείας, αποτελούμενο από ένα πιλότο υδροπλάνου, αλλά και τον υπεύθυνο του υδατοδρομίου. Αυτοί θα συντάξουν και τη σχετική μελέτη προκειμένου να επιλεγούν τα καταλληλότερα σημεία προσθαλάσσωσης, αλλά και ελλιμενισμού των υδροπλάνων.

Πρόοδος

Σχόλιο: Εγώ περιμένω να μάθω τι επιδοτήσεις θα παίρνουν...
Ακάλυπτος