Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Video: Ηρωική δρομέας σύρθηκε τα τελευταία μέτρα μαραθωνίου

Την περασμένη Κυριακή, στον μαραθώνιο του Όστιν μια 29χρονη Νιγηριανή, η Hyvon Ngetich τερμάτισε τον αγώνα με τον πιο συγκινητικό τρόπο όταν ένιωσε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Νιώθοντας κάποια στιγμή το σώμα της να καταρρέει στον μαραθώνιο αγώνα του Όστιν, η 29χρονη Νιγηριανή Hyvon Ngetich δεν το έβαλε κάτω αλλά συνέχισε μέχρι το τέρμα πεσμένη στα τέσσερα. Η κοπέλα που μέχρι κάποιο σημείο βρισκόταν στην πρώτη θέση, ένιωσε...
...τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν και παρόλο που οι διοργανωτές την ακολουθούσαν με καροτσάκι, εκείνη προτίμησε να συρθεί μέχρι τον τερματισμό.


Ο σκηνοθέτης του αγώνα μετά τη λήξη του μαραθωνίου, πλησίασε την 29χρονη δρομέας, λέγοντάς της ότι ήταν “ο ηρωικότερος αγώνας που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Αξίζεις την τιμή όλων”. Η κοπέλα όπως ανέφερε στο BBC, δεν θυμάται καθόλου τι συνέβη κατά τη λήξη του αγώνα.

“Δεν μπορώ να θυμηθώ τι συνέβη, δεν θυμάμαι καν τη γραμμή τερματισμού. Ούτε το πώς κατέρρευσα ούτε πώς κατέληξα να σέρνομαι”. Η ηρωική δρομέας με τη δύναμη της ψυχής της κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση.