Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί δεν υπέγραψε ο Βαρουφάκης

Μας υποβάθμισε η S&P κι από εκεί που ήμασταν με Βοσνία-Καμερούν-Ονδούρα τώρα έχουμε Τζαμάικα-Πακιστάν-Μπελίζ. Τον λες και πιο βατό όμιλοΈκανα το λάθος να στηθώ πάλι στον καναπέ και να παρακολουθήσω μετά από σχεδόν πέντε χρόνια τα δελτία ειδήσεων και τις λεγόμενες ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση.
Καταρχήν παρατηρώ ότι...
...τίποτα δεν άλλαξε, τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι ακριβώς παρουσιαστές στις ίδιες ακριβώς εκπομπές να μας λένε τις ίδιες ακριβώς μπούρδες, έλεος!

Τα σχόλια που άκουγες από αυτούς και τους καλεσμένους τους μέχρι και εχθές για την διαπραγμάτευση είναι πως η κυβέρνηση καλώς κάνει ότι κάνει αλλά... Στην αρχή νόμιζα πως αυτό το αλλά ήταν τυχαίο, όμως όταν άρχισε να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά κατάλαβα πως μόνο τυχαίο δεν ήταν τελικά.
Καλά τα κάνει η κυβέρνηση αλλά... εγώ συμφωνώ με τον Τσίπρα αλλά... καλός ο Βαρουφάκης αλλά... αλλά, αλλά, αλλά...και σου τρυπάει το μυαλό και σου φυτεύει την αμφιβολία.
Καλό το κόλπο παιδάκια αλλά... αυτήν την φορά φαίνεται να μην πιάνει.

Και μετά τα χθεσινά γυμνάσια των Βρυξελλών άρχισαν τα τοπικά γατάκια να βγαίνουν από κανάλι σε κανάλι και να πυροβολούν, ο Άδωνις να κουνάει το δάκτυλο στην εκπομπή του Πρετεντέρη, ο Βορίδης να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας στον Σκαι...κλπ κλπ.

Γιατί δεν υπέγραψε ο Βαρουφάκης.

Ε, λοιπόν αυτήν την απορία θα τους την λύσω εγώ, η μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης δεν είναι μόνο ιδεολογική αλλά και καθαρά πρακτική. Αυτή η κυβέρνηση κάνει το μεγάλο λάθος να διαβάζει τα κείμενα που της δίνουν, και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Τι τα θέλουν και αυτοί και τα διαβάζουν; δεν έμαθαν τίποτα από τους προηγούμενους;

Ακάλυπτος