Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τα πέντε πρώτα νομοσχέδια και εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο

Η προστασία από τους πλειστηριασμούς θα αφορά κατοικίες με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας στο υπουργικό συμβούλιο τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.


Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, για να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας.

Προωθείται, επίσης, στη Βουλή το  νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων,στο οποίο θα δίνεται η δυνατότητα και σε μεγαλοοφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, Προβλέπεται, επίσης, η άρση της προσωποκράτησης για όσους έχουν χρέη στο δημόσιο έως 50.000 ευρώ.

Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα προηγηθεί, για συμβολικούς λόγους, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που θα κατατεθεί την επόμενη Δευτέρα το πρωί και το οποίο θα προβλέπει την παροχή δωρεάν ρεύματος και σίτισης σε  300.000 νοικοκυριά και την εκκίνηση του προγράμματος στέγασης για 30.000 δικαιούχους με επιδότηση ανά άτομο και με πρόβλεψη για περιορισμό των εξώσεων.

Την επόμενη Πέμπτη θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, ενώ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανάκληση σήμερα μίας άδειας του εργοστασίου της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος αν τηρήθηκαν οι κείμενες διατάξεις.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την έκδοση κάρτας του πολίτη για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ.

enikonomia.gr