Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τριακόσιοι ξενοδόχοι ψάχνουν Ρώσους αγοραστές...

Περίπου τριακόσιοι φάκελοι ξενοδοχείων βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στη Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να βρουν επενδυτές για να τα πουλήσουν. Αυτό ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ακούστηκαν χθες στο πλαίσιο του συνεδρίου Capital +Vision που διοργανώθηκε από…

…το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στo ξενοδοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη με θέμα “Τουριστική Ανάπτυξη: Eνισχύοντας την ανταγωνιστικότητα”.
Η προσπάθεια αρκετών ξενοδόχων για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από τη Ρωσία αλλά και από άλλες πηγές επενδυτικών κεφαλαίων, είναι πιο έντονη αυτό το διάστημα, καθώς πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είτε βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση είτε οι ιδιοκτήτες τους ψάχνουν τρόπο κάλυψης υποχρεώσεων και άλλων αναγκών. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις στις οποίες απλώς γίνεται μία διερεύνηση του πιθανού ενδιαφέροντος σε αναζήτηση καλών συμφωνιών.
Το στοιχείο για τις 300 περιπτώσεις στη Ρωσική πρεσβεία το ανέφερε, ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος  συμμετέχοντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία παραβρέθηκαν οι τρεις Επίτιμοι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ.
Ο κ. Σπύρος Κοκοτός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και ο ίδιος προσωπικά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, προκειμένου να πείσει πρωθυπουργούς και υπουργούς για την αναγκαιότητα στήριξης του τουρισμού ενώ ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης ανέδειξε  την ανάγκη τουριστικής εκπαίδευσης όλων όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και εμπλέκονται στην αλυσίδα των τουριστικών υπηρεσιών.

Tourism Lobby