Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στην Τήλο, έχουμε!

Θέλετε “secret Greece”… στην Τήλο έχουμε!
Θέλετε περιπατητικό τουρισμό… στην Τήλο έχουμε!
Θέλετε “bird watching” … στην Τήλο έχουμε!
Θέλετε “θεματικό τουρισμό”… στην Τήλο έχουμε!
Θέλετε οι τουρίστες να έρχονται και να ξαναέρχονται… στην Τήλο έχουμε!
Θέλετε γρήγορο “transfer” που να μεταφέρει τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες την ίδια ημέρα που θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου στην Τήλο…. στην Τήλο έχουμε!

Αυτά που σας γράφω παραπάνω δεν είναι τυχαία , σας τα "ανεβάζω" κατά διαστήματα  από διάφορα δημοσιεύματα στη Γόνιμη Γραμμή με όλους τους ειδικούς του τουριστικού κλάδου να μας λένε σε όλους τους τόνους πως το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πορεία, πως δεν μπορούμε πια να πουλάμε ήλιο και θάλασσα, κλπ κλπ, κι έχουν δίκιο.
Αυτά όμως που όλοι τους προσπαθούν να τα περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, εμείς… στην Τήλο τα έχουμε!

Προσέξτε τώρα, αυτά δεν τα γράφω για να «ευλογήσω τα γένια» μας, αλλά για να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως  εμείς στην Τήλο είμαστε στο σωστό μονοπάτι εδώ και πολλά χρόνια, και τελικά το πρόβλημα μας πια είναι το πώς θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτό το μονοπάτι.
Γιατί, εκτός από το να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας το ίδιο καλά σε ατομικό επίπεδο, πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά σε συλλογικό επίπεδο ότι δεν είμαστε «ελέφαντες».

Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να εξηγήσεις το πώς καταφέραμε ένα νησί που ήταν 20 χρόνια πίσω, να το πάρουμε 10 χρόνια μπροστά από τους υπόλοιπους. Τόσα χρόνια τους λέγαμε να κάνουμε αυτά που κάναμε και θυμάστε τι τραβήξαμε, δεν μας πίστεψαν, μάς κορόιδεψαν, μάς κυνήγησαν, τα καταφέραμε.

Τώρα, μετά από τόσα χρόνια είμαστε αναγκασμένοι να απαντάμε στα ίδια αρχικά ερωτήματα, να παλεύουμε με τα ίδια και τα ίδια, και παραδείγματα καθημερινής τρέλας θα μπορούσα να σας δώσω άπειρα αλλά ας τα αφήσουμε για την ώρα.
Το θέμα είναι να καταλάβουμε πως όλες οι κατακτήσεις μας κινδυνεύουν, και κινδυνεύουν για πολλούς λόγους, και να γίνει κατανοητό σε όλους, πως όλα τα παραπάνω “έχουμε”, δεν θα αφήσουμε να γίνουν “είχαμε και τα χάσαμε” .

Γιατί «ελέφαντες»;
Γιατί ακόμα και σήμερα, ακόμα και τώρα, που βλέπουν τα αποτελέσματα, συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια, είτε εσκεμμένα είτε «γραφειοκρατικά», με μια διαφορά, τώρα και μας πιστεύουν και δεν μας κοροϊδεύουν, μόνο μας κυνηγούν!
Και εμείς όλοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απαντάμε στα ίδια και τα ίδια, να επιμένουμε να μεταφέρουμε με ό,τι τρόπο μπορούμε το δίκιο μας, να αγωνιζόμαστε για αυτά που κατακτήσαμε.
Και κάτι τελευταίο, η Τήλος δεν έχει τους μεγάλους επιχειρηματίες που θα μπορούσαν μέσω των συμφερόντων τους να προστατέψουν και εμάς, δεν έχει τις πολλές ψήφους για να την "προσέξουν", ο καθημερινός τουρισμός της είναι 2 αεροπλάνα κόσμος, πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μπορούν να τελειώσουν όλα αυτά.

Μόνο εμείς μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τα πιστεύω μας και τα συμφέροντά μας, εμείς και οι πραγματικοί φίλοι μας.
Κανείς άλλος, ξυπνάτε!

(Α πα πα, προσπαθώ να θυμηθώ τι όνειρο είδα και μου βγήκε ο Τσε πρωί πρωί...)

Ακάλυπτος