Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση με το Yπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχαν χθες η Δήμαρχος με τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Ε.Δ.Μ.Ν. ο πρόεδρος του και φίλος της Τήλου Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου, η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά, ο Γεν Γραμματέας τ. Δήμαρχος Ιθάκης Γ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Κέας Αντώνιος Δεμένεγας. 
Θετικά μηνύματα για την Ύδρα μετά τη συνάντηση του ΕΔΜΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας
Σύμφωνα με… ασφαλείς πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Yπουργό να δίνει μεγάλη προσοχή στα θέματα που του έθεσαν.

Ικανοποιημένη έφυγε και η Δήμαρχος μας από την συνάντηση, με τον υπουργό να ικανοποιεί τα αιτήματα μας στο σύνολο τους, τα οποία μεταξύ άλλων ήταν η αύξηση της τιμής της επιδότησης του Sea Star ανάλογη της αύξησης της τιμής των καυσίμων και...
η άμεση χορήγηση του ποσού της χρήσης της άγονης γραμμής, για να συνεχίσει το καράβι μας απρόσκοπτα τα δρομολόγια του κόντρα σε ορισμένους τεχνοκράτες και όχι μόνο.

Τέλος μεταξύ του Ε.Δ.Μ.Ν. και του Υπουργείου συμφωνήθηκε πως είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον Υπουργό σε τακτά διαστήματα για τα θέματα των μικρών νησιών και η πορεία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Να συζητηθούν ξεχωριστά όλες οι ετήσιες επιδοτήσεις άγονων γραμμών οι οποίες και επηρεάζουν μικρά νησιά.
• Η δημιουργία ατζέντας για το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αμέσως μόλις ξεπεραστούν ορισμένα πολιτικής φύσεως θέματα.


Πηγή: “Γόνιμη Γραμμή” με πληροφορίες και από την “Φωνή της Ύδρας”