Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η δήμαρχος της Τήλου έλαβε διαβεβαιώσεις

Την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Τήλου από το υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει η δήμαρχος κ. Μαρία Καμμά.
Τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών πάντως την διαβεβαίωσαν πως θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει φέρει σε αδιέξοδο την ίδια αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου, που είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.
Επισημαίνεται πως ο Δήμος Τήλου αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα γιατί η επιχορήγηση που δίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύεται κάθε μήνα για την εξόφληση του δανείου που είχε συναφθεί παλαιότερα.
"Ο Δήμος δεν λαμβάνει χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό για ένα νησιωτικό ΟΤΑ είναι ολέθριο. Έχουμε φθάσει στο σημείο να παλεύουμε δυστυχώς για τα αυτονόητα", δήλωσε η κ. Καμμά.
Σε ερώτηση σχετικά με το ύψος της μισθοδοσίας των εργαζομένων η κ. Καμμά δήλωσε πως δεν ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ το μήνα.
"Αν δεν δεσμεύονταν κάθε μήνα για το δάνειο τα χρήματα που στέλνονται από το υπουργείο Εσωτερικών τουλάχιστον η μισθοδοσία του προσωπικού θα καλυπτόταν", εξήγησε η κ. Καμμά.
Σε ερώτηση για το δάνειο που είχε συναφθεί η κ. Καμμά δήλωσε πως χάρη σε αυτό το νησί αναπτύχθηκε.
"Η Τήλος αναγκάστηκε να χρεωθεί. Είμαστε περήφανοι γιατί έγινε έργο. Ο πληθυσμός του νησιού μας αυξήθηκε, αναπτύχθηκε ο τουρισμός και διαθέτουμε το δικό μας καράβι που καλύπτει τις συγκοινωνιακές ανάγκες. Αυτή τη σημαντική κληρονομιά μας άφησε ο Τάσος Αλιφέρης και είμαστε αποφασισμένοι να τη διατηρήσουμε".
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Τήλου, η κ. Καμμά δήλωσε:
"Στηρίζω την όποια κινητοποίηση κάνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Τήλου.Είμαι στο πλευρό τους. Δεν ευθύνονται για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχουν οικογένειες και παιδιά. Πρέπει να πληρωθούν", δήλωσε η κ. Μαρία Καμμά.
Σε ερώτηση αν υπήρξε ανταπόκριση στο πρόβλημα του Δήμου Τήλου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η κ. Καμμά δήλωσε:
"Υπήρξε ανταπόκριση από το υπουργείο Εσωτερικών. Παρέμβαση έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος για να στηριχθεί ο Δήμος Τήλου"

Δημοκρατική