Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

3ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης, Τήλος, 6-10 Ιουλίου 2013

Το συνέδριο Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης με θέμα «Η Φιλοσοφία ως Βιωμένη Εμπειρία: Πλοηγώντας Ανάμεσα σε Διχοτομίες Θεωρίας και Πράξης» συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο με σταθερό, πια, σημείο αναφοράς την Τήλο.
Αυτή η πορεία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και έκτοτε, με πρακτικές δυσκολίες αλλά και με ενθουσιασμό, προχώρησε αφού στηρίχτηκε από όλους τους εμπλεκομένους, δηλαδή, συνέδρους, δημοτικές αρχές και όλο τον ντόπιο πληθυσμό.
Για άλλη μια φορά, είμαστε ευγνώμονες για την τοπική μεγάλη αγκαλιά, χαιρόμαστε που ξαναερχόμαστε, και προσδοκούμε να προβάλουμε και φέτος αυτό το πνευματικό-πολιτισμικό γεγονός ως μια διεθνή επιστημονική βάση ανάδειξης της ιστορίας και ατμόσφαιρας του νησιού. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την οργανωτική στήριξη που μας παρέχει η Φιλοσοφική-Εκπαιδευτική Κοινότητα Βρετανίας (PESGB) για ακόμα μια φορά φέτος καθώς και για το ότι έχει ‘υιοθετήσει’ το συνέδριο σε επίπεδο προβολής στο διεθνή επιστημονικό χώρο παρέχοντάς μας την αιγίδα της.
Φέτος έχουμε αρκετούς από τους συμμετέχοντες των προηγούμενων χρόνων αλλά και νέα πρόσωπα. Συνολικά, έρχονται παλιοί και νέοι συνάδελφοι/φισσες από Κύπρο, Βρετανία, Γερμανία, Σλοβενία, Μάλτα, Σουηδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισραήλ, Ελβετία. Σας ανακοινώνουμε, λοιπόν, με χαρά, ξανά τον ερχομό μας, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, σας ευχαριστούμε και πάλι, και ευχόμαστε σε όλο το νησί Καλό Καλοκαίρι!

Δρ Μαριάννα Παπαστεφάνου, διοργανώτρια του συνεδρίου,
Αν. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης,
Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής