Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για βροχές και ισχυρούς ανέμους!

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ θα πνέουν αύριο Κυριακή αρχικά στο Αιγαίο και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια. Τη Δευτέρα θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι βορειοδυτικοί άνεμοι.
Ταυτόχρονα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.
Τη Δευτέρα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από αύριο Κυριακή και από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως τη Δευτέρα.

Προσοχή συνιστά η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.