Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο πολιτισμός ταξιδεύει στην Άγονη Γραμμή

Για έβδομη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Αντίπαρος, Αμοργός, Ηρακλειά, Τήλος, Χάλκη οι φετινοί σταθμοί του προγράμματος με σειρά πολιτιστικών, και όχι μόνο, δράσεων.
Μουσικές βραδιές με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παραστάσεις...

όπερας με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί με το Λύκειο των Ελληνίδων, σύγχρονος χορός με την ομάδα Ακροποδητί, εργαστήρια ρομποτικής από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, μαθήματα Kung –fu με τον Αθλητικό Σύλλογο «Αετός», σεμινάρια Α΄ Βοηθειών με τους Εθελοντές - Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη, παραμένει πιστό στο αρχικό του όραμα που είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, η οικοδόμηση ενός πεδίου πολύτροπης έκφρασης και η καλλιέργεια των προσωπικών δυνατοτήτων για όλους ανεξάρτητα του τόπου διαμονής τους.

Με την εμπειρία των προηγούμενων ετών, αλλά και τη γόνιμη συνεργασία των κατοίκων της άγονης γραμμής, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται διαρκώς με διαδραστικές βιωματικές εμπειρίες, εργαστήρια επιμόρφωσης, διαλέξεις, εκθέσεις, εμπλουτισμό βιβλιοθηκών, ιατρικές εξετάσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες.

Έτσι, από το 2007 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παραπάνω από 50 επισκέψεις σε 21 νησιά κατά τους χειμερινούς μήνες, καθιστώντας την Άγονη Γραμμή Γόνιμη το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σε νησιά της άγονης γραμμής.

RightLeft
e-go.gr