Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης των εποχικών ιώσεων στην Τήλο από τον γιατρό κ. Παναγιωτίδη

Ενημέρωση σχετικά με την διασφάλιση της δημόσιας υγείας πραγματοποίησε ο γιατρός κ. Χάρης Παναγιωτίδης. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε εχθές στον χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού Τήλου, και είχε στόχο την ενημέρωση των μανάδων των μικρών μαθητών προκειμένου να γνωρίσουν τους τρόπους αντιμετώπισης, πρόληψης και μετάδοσης των ιώσεων.
Η θωράκιση της υγείας της πιο ευαίσθητης ομάδας αποτελεί χρέος όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Παναγιωτίδης εξήγησε στις μητέρες τους τρόπους μετάδοσης των ιώσεων αλλά και τον τρόπο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των μικρών μαθητών. Κατόπιν ανέλυσε την διαδικασία ανάρρωσης και επεσήμανε τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου οι μητέρες να διασφαλίσουν και την δική τους υγεία ώστε οι ιώσεις να μην εξαπλώνονται παντού.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν όλες οι μητέρες αλλά και η Δήμαρχος Τήλου και συμμετείχαν ενεργά καθ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η μικρή μας φίλη Ντέμπορα μεταφέρθηκε στη Ρόδο, καταβεβλημένη από την γρίπη που κυκλοφορεί. Και αφού της ευχηθούμε όλοι περαστικά, ας ελπίσουμε να μπορέσουμε από εδώ και πέρα να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τέτοια περιστατικά και το παράδειγμα του γιατρού μας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Πηγή: tilos.gr