Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αισιοδοξία

Και ξαφνικά έτσι μούρθε να βγώ έξω σε δρόμους και σε πλατείες απο τη χαρά μου και ν’ ανάψω πυροτεχνήματα ν΄αστράψει ο ουρανός κι η φύση όλη. Μόνο που δεν είχα γιατί απαγορεύονται, λέει, άσε που τα έχει και ο τελευταίος πιτσιρικάς τώρα το Πάσχα.
Αφορμή της αγαλλίασής μου οι δηλώσεις του καλού μας Πρωθυπουργού. Γεμάτος αισιοδοξία, ο κύριος, και η αισιοδοξία είναι κολλητική. “Ώς πρόσφατα η Ελλάδα ήταν το ‘παράδειγμα προς αποφυγήν’ για όλη την Ευρώπη.
Τώρα άλλες ευρωπαϊκές χώρες-μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ανασφάλεια διαχέεται παντού. Αλλά η Ελλάδα εμφανίζεται θωρακισμένη από κάθε άποψη. Τώρα, πολλές άλλες χώρες αντιμετωπίζουν το μέλλον με ανησυχία.
Αλλά εμείς ξεπερνάμε ήδη τα προβλήματα που εκείνες έχουν μπροστά τους… σε λίγο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από Μνημόνια “. Όχι, παίζουμε! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και η Τρόικα είναι λέει πολύ ικανοποιημένη με την πρόοδό μας. Φαντάζομαι πως θα τον χτύπησαν και φιλικά στην πλάτη τον πρωθυπουργό μας -όπως κάνουμε ας πούμε με το καλό μας σκυλάκι… “Μπράβο! Καλό παιδί!”

Δεν συμμερίζεστε την ευφορία μου, αγαπητοί συμπολίτες; Δεν θέλετε κι εσείς ν’ ανάψετε βεγγαλικά, ν΄αστράψει ο ουρανός κι η φύση όλη; Όχι; Τι λέτε; Eίναι μπούρδες όλ’ αυτά και βγήκαν απο τ’ άλλο σας τ΄αυτί;

Χουμ, χουμ… τώρα που το σκέφτομαι μάλλον έχετε δίκιο… με πείσατε.

Του Βαγγέλη Παυλίδη
pavlidiscartoons.com/blog