Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Financial Times Γερμανίας: Παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας σε Ισπανία-Ελλάδα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times της Γερμανίας η τραγική κατάσταση της ανεργίας σε Ελλάδα και Ισπανία παίρνει πλέον την πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε τον Αύγουστο, καθώς 4,63 εκατ. άνθρωποι αναζητούν εργασία, ενώ σημείωνε μείωση τους τέσσερις προηγούμενους μήνες στη χώρα αυτή, στην οποία καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο βιομηχανικό κόσμο.
Επικαλούμενοι τα ποσοστά ανεργίας σε Ισπανία (24,5%) και Ελλάδα (22,3%), οι γερμανικοί Financial Times γράφουν τη Δευτέρα ότι η νοτιοανατολική Ευρώπη έχει  την υψηλότερη ανεργία στον κόσμο και ότι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας περιμένει μικρή μόνο βελτίωση.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία ανήκει στον ΟΗΕ. Στην έκθεση χρησιμοποιήθηκαν αναλύσεις από 178 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Ισπανία, τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, κατέγραψε τον Αύγουστο 38.179 περισσότερους άνεργους (+0,83%) από ό,τι τον Ιούλιο, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση είναι πιο σαφής, με 494.707 περισσότερους ανθρώπους να αναζητούν εργασία (+11,98%), και 4.625.634 άνεργους.
Επιπλέον στην Ελλάδα η ανεργία σκαρφάλωσε στο 23% τον Αύγουστο κάτι που δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα σε χιλιάδες ανέργους.
Με αφορμή την τραγική κατάσταση των δυο χωρών οι Financial Times της Γερμανίας αναφέρουν πως η ανεργία των δυο χωρών είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, ακόμα μεγαλύτερη και από χώρες της Αφρικής.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι άνεργοι από την Ισπανία και την Ελλάδα εντοπίζονται μόνο σε κάποιες χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η Ναμίμπια...
grafida.net