Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βρυξέλλες προς Αθήνα: Γιατί δεν φορολογείτε τους εφοπλιστές;

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει πογκρόμ κατά συνταξιούχων, εργαζομένων και δήθεν «συντεχνιών» του δημόσιου τομέα, η Κομισιόν ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της αποκαλύπτοντας ότι η μεγαλύτερη συντεχνία στη χώρα μας, η συντεχνία που χαίρει απολύτου ασυλίας, είναι οι εφοπλιστές.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 17 Αυγούστου διατυπώνει 35 ερωτήματα προς την κυβέρνηση για συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές και προνόμια των εφοπλιστών και ζητεί να καταργηθούν.
Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, προειδοποιείται η κυβέρνηση με παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ακόμη και οι Βρυξέλλες έχουν «θορυβηθεί» για την πρωτοφανούς έκτασης γκάμα φορολογικών απαλλαγών που παρέχει στους εφοπλιστές το ελληνικό φορολογικό δίκαιο, όπως επίσης και την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Μάλιστα η Κομισιόν θέτει ζήτημα ακόμη και συμβατότητας των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν τόσο οι ναυτιλιακές εταιρείες όσο και ο φορολογικός «παράδεισος» των σκαφών αναψυχής με τον «μανδύα» των περίφημων ΝΕΠΑ (Ναυτιλιακές Εταιρείες Πλοίων Αναψυχής) με την κοινοτική νομοθεσία.
Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ως προς τη φύση και τη σκοπιμότητα αυτής της προνομιακής μεταχείρισης.

marketbeast.gr