Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εξη δήμοι στα χνάρια των Αχαρνών...Μεταξύ αυτών και η Τήλος

Πρώτος έσυρε το χορό ο Δήμος Αχαρνών, ο οποίος λόγω της κακής οικονομικής κατάστασής του δεν μπορούσε να λειτουργήσει και κυρίως να αποδώσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων από τον Αύγουστο. Έβαλε λουκέτο και εξέπεμψε SOS. Το «σωσίβιο» το έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με προκαταβολή από τους ΚΑΠ. Και πλέον, τουλάχιστον αυτό το μήνα, «ξανακολύμπησε». Ωστόσο, έξι ακόμη δήμοι φαίνεται να βαδίζουν στα χνάρια του Δήμου Αχαρνών, καθώς «φλερτάρουν» επικίνδυνα με το λουκέτο ελλείψει ρευστού.
Πρόκειται για τους δήμους Αίγινας, Ηγουμενίτσας, Καρδίτσας, Περάματος, Τήλου και Τρικκαίων. Πλην της Ηγουμενίτσας που κατέβαλε τη μισθοδοσία Σεπτεμβρίου με καθυστέρηση, οι υπόλοιποι ήταν στην «κόκκινη λίστα» της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, καθώς δεν είχαν πληρώσει το 15νθημερο Σεπτεμβρίου για τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους.

Δ. Τήλου: Προκαταβολή από ΚΑΠ, και μετά... λουκέτο
 

Η δήμαρχος Μαρία Καμμά - Αλιφέρη, όπως έχει δηλώσει, θα παραιτηθεί, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει το δήμο. Έχει τρεις μήνες απλήρωτους τους εργαζομένους της και για το λόγο αυτό βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις ημέρες για να ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών προκαταβολή από τους ΚΑΠ. Με την επιστροφή της στο νησί, θα συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, θα παρουσιάσει την κατάσταση και θα παραιτηθεί βάζοντας λουκέτο στο δήμο.

verena.gr