Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Εάν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές, τα κρατικά ταμεία δεν θα έχουν κανένα όφελος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΠΑ

Εάν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές, τα μεν κρατικά ταμεία δεν θα έχουν κανένα όφελος, τα δε νησιά θα οδηγηθούν σε μαρασμό, βεβαιώνει μελέτη ειδικών
Καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες για την οικονομία των νησιών μας σε περίπτωση που καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, Γιώργο Κορομηλά.

Ο κ Κορομηλάς ήταν ο βασικός εισηγητής στο 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και εξόδου από την κρίση» που διεξήχθη με επιτυχία στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς και παρουσίασε μέρος μελέτης που συνέταξε το Ι.Ο.Φο.Μ. για την οικονομική κατάσταση του νησιού.
Μεγάλο μέρος αυτής της μελέτης έχει να κάνει με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν τελικά καταργηθούν.
Η κατάργηση αυτού του ειδικού καθεστώτος δεν θα απέφερε έσοδα στο κράτος σύμφωνα με τον κ. Κορομηλά. Αντίθετα θα αυξανόταν η ύφεση και θα μειωνόταν η ανταγωνιστικότητα των νησιών στον τουρισμό. Επιπλέον δεν θα ήταν ανταγωνιστικά τα παραγόμενα προϊόντα. Η επιβίωση ειδικά στα μικρά νησιά θα ήταν αδύνατη δήλωσε ο πρόεδρος του Ι.Ο.Φο.Μ.