Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κυνήγι στην Τήλο;


Τις τελευταίες ημέρες μας ήρθε η πληροφορία πως κάποιοι μετά από 17 χρόνια προσπαθούν και πάλι να «ανοίξουν» το κυνήγι στην Τήλο.
Εγώ δεν θα σταθώ, τουλάχιστον όχι τώρα, στις δεκάδες αποφάσεις, στα τόσα περιβαλλοντικά προγράμματα, στον οικολογικό τουρισμό που αναπτύξαμε μόνοι μας στην Τήλο και στα οφέλη που είχαμε από την απαγόρευση. 
Αυτά θα τα πούμε, μάλλον θα τα ξανά πούμε πολύ σύντομα.
Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι το γεγονός ότι κάποιοι τόλμησαν να σκεφτούν πως τώρα που «έφυγε» ο Τάσος Αλιφέρης μπορούν να γκρεμίσουν σε μια νύχτα όλα όσα κατάφερε! Γιατί αυτό συμβαίνει ας μην γελιόμαστε.

Και ακόμα και τώρα δεν μπορούν να καταλάβουν οι ηλίθιοι πως όλα αυτά δεν τα έκανε μόνος του, είχε ένα ολόκληρο νησί μαζί του. 
Ένα νησί που αποφάσισε να αλλάξει πορεία, που το κάναμε με αυτόν αρχηγό, να αλλάξει πορεία.
Και τώρα τι μας ζητούν να γυρίσουμε πίσω; να γυρίσουμε την Τήλο είκοσι χρονιά πριν, για να ικανοποιήσουν κάποιοι κακομοίρηδες την «αγάπη» τους για τον Τάσο.
Εμείς λοιπόν αυτό το λαμβάνουμε ως «ιεροσυλία», ως ύβρη απέναντι στον Τάσο και στους αγώνες ενός ολόκληρου νησιού για ένα καλύτερο σήμερα. Γιατί εμείς το σήμερα της Τήλου το κατακτήσαμε, δεν μας το χάρισε κανείς!
Η συνέχεια σήμερα…

Ακάλυπτος